Andra semifinalen av Copa Del Rey går av stapeln under torsdagskvällen. Första mötet slutade 2-2 på Real Betis hemmagräs vilket innebär att Valencia har 2 bortamål med sig i bagaget. Här anser vi att bortalaget är aningen underskattade och dubbelchansen klickas!

Match: Valencia – Real Betis (Copa Del Rey) | Speltips: X2 | Odds: @2.10 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Knackigt hemmalag

Valencia har inte stått för en imponerande säsong i La Liga. Efter 25 spelade omgångar huserar man på en niondeplats i tabellen – en placering som kan jämföras med förra årets slutplacering som var en riktigt stabil fjärdeplats, endast 3 poäng bakom Real Madrid. Man har dessutom i skrivande stund endast 5 poäng ner till femtondeplatsen i tabellen (!). Man har kryssat otroligt mycket under säsongens gång, faktum är att man har kryssat överlägset flest matcher i ligan med hela 15 oavgjorda drabbningar på 25 matcher. Man har kryssat 4 raka ligamatcher samt senaste matchen i Copa Del Rey som slutade 2-2.

Valencia tog sig vidare på ett komfortabelt sätt i sextondelsfinalerna av Europa League nyligen. Man lottades mot Celtic och vann med 3-0 över två matcher. Utöver det har det sett rätt knackigt ut på senaste tiden hemma i Spanien. Man har som bekant spelat oavgjort i 5 raka matcher mot spanskt motstånd och haft en del problem med målproduktionen. De senaste två matcherna på hemmaplan har man spelat 0-0, och i den senaste matchen i La Liga gjorde man 1 mål. Innan dessa matcher nätade man friskt, man kryssade bland annat mot Barcelona i en match som slutade 2-2 och lyckades även besegra Villarreal hemma med 3-0, samt att man hittade nätet 2 gånger mot Betis. I nuläget känns lagets offensiv väldigt formsvag samtidigt som man är bra defensivt.

Svårslaget bortalag

Real Betis skickades ut ur Europa League efter förlust mot franska Rennes. Första mötet slutade 3-3 i Frankrike och Betis hade därmed goda förutsättningar till avancemang, men föll på hemmaplan med 3-1. Utöver det har det sett rätt bra ut för laget. Man är obesegrade i 5 av sina 6 senaste inhemska matcher, där man bland annat segrat mot Atlético Madrid. Senaste matchen man spelade var mot Valladolid i en match man gick segrande ur med resultatet 2-0 på tavlan. Det är väldigt jämnt i striden om Europaplatserna i Spanien men Betis har goda chanser att nå en bra slutplacering. Man huserar på niondeplatsen i skrivande stund, med 3 poäng upp till fjärdeplatsen.

Visst, Real Betis är kanske inte ligans bästa lag på bortaplan, men att vi bjuds på mer än dubbla degen för dubbelchansen känns lite väl generöst. Man är nionde bästa laget på bortaplan i La Liga, samtidigt som Valencia är det tolfte bästa laget på hemmaplan, statistik som betyder att Valencia placerar sig på undre halvan av tabellen sett till prestationer på hemmaplan. Valencia har dessutom endast vunnit 6 ligamatcher under hela säsongen, vilket betyder att man löser vårt spel i 19 av 25 matcher. Lagen har som bekant mötts tidigare i Copa Del Rey, men sett till ligaspel så möttes lagen i höstas, en match som även den spelades på Valencias hemmaplan, där resultatet blev 0-0.

Speltips: Oavgjort eller Real Betis

Jag väljer att spela X2. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Valencia löser spelet i 19 av 25 ligamatcher denna säsongen

  • Valencia har spelat oavgjort i 5 raka matcher mot spanskt motstånd

  • Real Betis har förlorat 1 match av sina 6 senaste mot spanskt motstånd

  • Valencias offensiv är väldigt blek – man har gått mållösa i 2 raka hemmamatcher

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 2.10. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 2.10 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.