Axel Olsson|27 mars, 2023, 12:40

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Turkiets anfallare Unal är i storform. Öst in mål i La Liga och stod för en assist i senaste kvalmatchen.

  • Turkiet fick sig en fin start med tre viktiga poäng i 1-2 segern mot Armenien.

  • Kroatien var inte nöjda med krysset mot Wales. De behöver gå för en seger för att sätta sig i en bra position i gruppen.

  • Kroatien är helt klart det bästa laget i gruppen, men om det är något lag som kan utmana om förstaplatsen är det Turkiet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Turkiet har allt att vinna

Det blev inget VM för Turkiet i vintras, men de har fått ladda batterierna och ta nya tag med ett EM-spel i sikte. De fick sig en fin start på kvalspelet när de tog hem samtliga tre poäng mot Armenien. Det var inte en övertygande seger, men prestationen räckte och de har satt sig i ett bra läge framöver. I grupp D är det Kroatien som är favoriter men om det är något lag som kan utmana om förstaplatsen är det Turkiet. Vi vet sedan tidigare att de har en hög nivå i sig när det väl fungerar och med den här starten har deras självförtroende stärkts.

Nu har de hemmaplan och Turkiet har allt att vinna i matchen mot Kroatien, särskilt då gästerna tappade poäng i kvalpremiären. Gästerna är favoriter inför det här mötet och vi tror att det är en matchbild som passar Turkiet. De har inte den stora pressen på sig och med en större frihet brukar deras offensiva spel bli mer kreativt. I offensiven hittar vi bland annat den formstarka anfallaren Enes Unal som stått för en kanonsäsong hittills. Han har öst in mål i spanska Getafe och bidrog med en assist i segern mot Armenien.  Turkiet är inte rädda för att fylla på med spelare i offensiven, vilket ibland kan skapa luckor i det egna försvaret. De vill spela en offensiv fotboll och vi tror absolut att de kommer att skapa en del chanser mot ett starkt Kroatien, särskilt då de kommer att ha ett rejält stöd från läktarhåll.

Tungt poängtapp senast

Det är gästande Kroatien som är pressade att vinna tisdagens batalj. Det såg länge ut som att bronsmedaljörerna skulle få sig en stabil start i det här kvalspelet. Många förväntade sig en stabil seger och så var fallet hela vägen fram till den 93:e matchminuten, då klev inhopparen Broadhead fram och satte det viktiga kvitteringsmålet för Wales. Tufft för Kroatien som dominerade den här matchen helt och hållet från minut ett.

Med poängtappet har pressen ökat på Kroatien eftersom att ettan Turkiet har tre poäng och tvåan Wales möter Lettland i den här omgången. De behöver verkligen en seger här och nu gäller det för nyckelspelarna att visa vad dem går för. Vi vet vilken kvalitet gästerna besitter och det bevisade dem så sent som i vintras med bronsplatsen i VM. Vi tror på ett lite mer framåtlutat Kroatien än vanligt och de har spetsen för att såra Turkiets försvar. Med ett offensivare tänk kan det öppnas lite mer ytor än vanligt i ett annars ganska stabilt Kroatien-försvar. Tuff situation som mycket väl kan leda till en böljande matchbild som hade passat Turkiet bäst.

fotboll, em kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Turkiet - Kroatien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.