Joakim Östman|28 oktober, 2022, 12:49

Jag väljer att spela på att över 2,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det sju senaste inbördes mötena.

  • Inters matcher i Serie A har i snitt resulterat i 3.54 mål per matcher under säsongsinledningen.

  • Fyra av Inters fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Inter har stått för åtta mål på deras två senaste matcher.

  • Inter är i momentum efter att säkrat Champions League avancemanget under veckan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tålamodet gav resultat

Inter inledde säsongen svagt och Simone Inzaghi hängde ett tag väldigt löst men tålamodet har kommit att ge resultat. Inter har vunnit fem av deras sex senaste matcher och från motgång har det blivit till medgång. Under veckans Champions League spel säkrade Inter även avancemanget vidare från den så kallade ”dödens grupp” vilket givetvis är mycket imponerande. Hemma på San Siro var tre poäng allt som krävdes mot Viktoria Plzen och det skulle visa sig bli en smakbit. Inter vann mycket komfortabelt med 4-0 och ytterligare glädjande nyheter var att Romelu Lukaku åter var tillbaka på bänken efter skadefrånvaron. Romelu Lukaku hoppade också in i matchen och belgaren behövde endast fyra minuter innan hans satte bollen i nät.

På tal om dåliga säsonginledningar startade få lag sämre än klassiska Genua-klubben Sampdoria. Efter åtta omgångar stod Sampdoria endast på två poäng och således blev det oundvikligt att sparka tränare Marco Giampaolo. Dejan Stankovic togs in som ersättare och efter det har Sampdoria börjat snegla så smått uppåt i tabellen. Sedan tränarskiftet har Sampdoria plockat fyra utav nio möjliga poäng och senast tog de första segern för säsongen i bortamötet mot nykomlingarna Cremonese. Likväl talar fortsatt inte jättemycket för Sampdoria som känns som en extremt trött klubb för tillfället och det kan mycket väl komma bli Serie B fotboll kommande säsong.

Stark ligaform

Efter hemmaförlusten mot Roma den 1 oktober har Inter gått som tåget och i ligaspelet kommer Nerazzurri från tre segrar i följd. Efter veckans avancemang i Champions League är Inter en klubb i momentum och fokus just nu handlar om att trumma på fram till VM-uppehållet. Blickar vi således till lördagens möte mellan Inter – Sampdoria talar egentligen allt för en hemmaseger. Visst har Sampdoria sett något bättre ut sedan Dejan Stankovic intåg i klubben men truppen är rent krasst för svag. Tittar vi till oddssättningen står dock Inter segern väldigt lågt vilket gör att spel på hemmasegern saknar spelvärde. 

Här blir målmarknaden därför av mest intresse och att blicka mot ett överspel är på förhand det självklara valet. Historiskt blir det alltid mycket mål när Inter – Sampdoria drabbas samman och det sju senaste inbördes mötena har alla resulterat i över 2,5 mål. Ser vi även till Inters matcher i Serie A har de i snitt blivit 3.54 mål per match under säsongsinledningen. Inter är också i väldigt god målform och på det två senaste matcherna har de stått för åtta mål och när dessutom Romelu Lukaku är tillbaka synar vi att de fortsätter ösa på. Givet förutsättningarna klickas därför över 2,5 mål i lördagens kvällsmöte på San Siro!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Sampdoria
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.