Kevin Andersson|28 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Under 6 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i åtta av de tio senaste lagen emellan.

  • Spelet sitter i fyra av de fem senaste för Carolina.

  • Carolinas försvar komma hålla Detroits offensiv i schack här.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stabila över hela isen

Carolina Hurricanes kommer från en förlust i tisdags mot Pittsburgh Penguins med ett slutresultat på 1-4. Detta skulle bara vara den tredje förlusten på de senaste tio matcherna för Hurricanes när de återvänder hem för att möta Detroit Red Wings.

Carolina har spelat bra över hela isen den här säsongen. Hurricanes har i genomsnitt gjort 3,37 mål per match, vilket placerar dem på nionde plats totalt sett i ligan. De är femma totalt sett i antal insläppta mål, och tillåter bara i genomsnitt 2,66 mål per match. Men viktigast är deras special teams som rankas trea i powerplay-procent på 26,2% och tvåa i utvisningsprocent på 85,5%. Carolina leder också ligan i minst antal tillåtna skott per match, med endast 25,8 skott mot per match.

Pyotr Kochetkov har tagit en hel del av de senaste starterna i målet för Hurricanes och jag förväntar mig att det fortsätter i den här matchen. Kochetkov har 19-13-4 den här säsongen och har ett målsnitt på 2,45 med en räddningsprocent på .908. I sina senaste fem matcher har Kochetkov en räddningsprocent på .900 och ett målsnitt på 2,78.

Bra offensiv

Detroit Red Wings reser till Carolina efter en förlust i tisdags mot Washington Capitals med ett slutresultat på 3-4. Red Wings fortsätter sin fem matcher långa bortaresa när de beger sig till Carolina med en aktuell formkurva på 0-1-1.

Detroit fortsätter att spela bra offensivt, vilket de har gjort hela säsongen. Red Wings har i genomsnitt gjort 3,38 mål per match, vilket placerar dem på åttonde plats totalt sett i ligan. Detta underlättas av deras powerplay som är tionde bäst i ligan, med en powerplay-procent på 23%. Defensivt släpper Red Wings in i genomsnitt 3,33 mål per match. Med en placering på 25:e plats totalt sett i antal insläppta mål verkar det som att Red Wings förlitar sig på sin offensiv för att vinna de flesta av sina matcher.

Alex Lyon har tagit en majoritet av starterna i målet den här säsongen och kommer troligtvis att få starta även här. Lyon har den här säsongen en resultatrad på 18-16-3 med ett målsnitt på 3,07 och en räddningsprocent på .904. Under sina senaste fem matcher har Lyon dock sjunkit till ett målsnitt på 4,06 och en räddningsprocent på .877.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 00:30
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.