Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Krefeld har förlorat samtliga matcher den här säsongen och man har släppt in 18 mål på fyra matcher

  • Köln har inlett säsongen starkt och man har två raka vinster inför söndagens match

  • Krefeld har en av ligans sämsta lag den här säsongen och det ska krävas mycket för att undvika en bottenplacering

  • Köln har gjort några intressanta drag inför den här säsongen och man har plockat in vassa spelare som Justin Fontaine och Jamie Sheppard

  • Krefeld har länge haft en turbulent situation i klubben och det är inget som underlättar för laget på isen

  • Krefeld var ligans klart sämsta lag på hemmaplan den förra säsongen

Tränaren hoppade av

Krefeld har haft ett turbulent 2020. Inte nog med det rådande världsläget var klubben nära konkurs förra säsongen och krisrubrikerna haglade tätt. Inför den här säsongen har man till sist lyckats ställa ett lag på banan men det är en total scenförändring jämfört med tidigare säsonger. Men den tuffa tiden tog inte slut där. Klubbens tilltänkte huvudtränare, Glen Hanlon avgick mitt i säsongsuppstarten och flera spelare har lämnat med honom. Krefeld har därför fått inleda den här säsongen med snabbtänkta lösningar och hittills har man förlorat fyra av fyra matcher hittills.

För Kölns del har man betydligt bättre harmoni än vad dagens motståndare har. Klubben har länge varit ett av seriens mest framgångsrika lag och i bagaget har man flera säsonger med lyckade resultat. Förra säsongen var däremot en missräkning och totalt slutade man elva i tabellen, men nu har man tagit nya tag. Tidigare tränaren Uwe Krupp tog över rodret i februari förra säsongen och fortsätter att träna laget den här säsongen. En viktig pusselbit i truppen men man har även förstärkt med flera vassa spelare. Poängstarka forwards som Jamie Sheppard och Justin Fontaine har anslutit men även Sverigebekantingen, tillika målvakten Justin Pogge har hämtats in för att axla rollen som förstemålvakt.

Dubbla segrar

Här tror jag att bortalaget har goda chanser att kamma hem en vinst. Krefeld är inget lag i balans just nu och det skulle förvåna mig mycket om laget lyckas undvika en bottenplacering. Truppen är alldeles för svag och turbulensen vid sidan av isen är ingen fördel heller. Nu har man hittills spelat fyra matcher den här säsongen och i samtliga matcher har man förlorat. Senast mötte man Düsseldorf och förlorade med 6–3, strax innan blev det en klar 5–0-förlust mot Eisbären Berlin.

Nu stöter man ihop med ett Köln som borde ha goda chanser att kunna ta sig till slutspel senare i vår. Truppen ser intressant ut och nyförvärven har gett laget en extra boost. I premiären blev det en förlust efter straffar mot Düsseldorf men efter den drabbningen har man vunnit två raka matcher och det borde vara positiva tongångar i laget inför söndagen. Köln är ett betydligt bättre lag och här möter man ett Krefeld som varken fått det att stämma på isen, men även utanför den senaste tiden. Rak bortaseger spelas till 2.20.

Speltips.se ger tipset:

Köln vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/1 kl 23.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.