Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Timrå leder serien överlägset.

  • Modo har dålig form och ligger trea från slutet i ligan.

  • Trots att Modo slutade före Timrå förra säsongen så vann Timrå tre av fyra möten mellan lagen.

  • Timrå har tagit 23 av 30 möjliga poäng på bortaplan.

  • Modo stod för två helt bedrövliga prestationer förra veckan mot Tingsryd och Västervik.

Kommer från bedrövliga insatser

Modo är på pappret inte ett lag som ska ligga tredje sist i tabellen. Men man har heller inte ett lag om på pappret mäter sig med Timrå. Timrå är bättre på alla positioner på planen, främst forwardssidan där Modo inte alls fått till sina värvningar. Patrik Karlkvist gör sina poäng, men är ingen spelare som leder ett lag utan behöver någon bredvid sig som spelar fram honom. Aaron Gagnon lämnade efter bara nio matcher, Edvin Hedberg har inte fått igång tillräckligt bra poängproduktion och NHL-lånen Alexi Heponiemi och Martin Kaut är tillbaka på andra sidan. Då har man helt enkelt inte en tillräckligt bra forwardssida för att utmana topplagen i tabellen och man har heller inte fått igång sitt spel.

För det som framförallt gör att jag väljer att tro så hårt på Timrå i den här matchen är hur ofattbart dåliga Modo var under mellandagarna i matcherna mot Tingsryd och Västervik. Man blev totalt utspelade stundtals och detta av lag som man absolut har tänkt att ha bakom sig i tabellen när vi summerar den vid säsongens slut. Målvaktsspelet fungerade inte, defensiven fungerade inte heller och på anfallssidan så skakade man ihop två mål på sex perioder mot dessa två lagen.

Fullständigt överlägsna

Timrå kommer till det här rivalmötet som överlägsna serieledare. Nio poäng före tvåan Björklöven, men framförallt så är det offensiven och defensiven som en enhet som är det som imponerar mest på mig och som gör att jag tycker att Timrå i nuläget bör ses som tydlig favorit till att ta SHL-platsen i vår. 102 gjorda mål framåt är flest gjorda i hela ligan och samtidigt har man också släppt in minst mål, endast 48 stycken på 24 matcher. Ett snitt alltså på endast två mål per match. Timrå hade också enkelt för Modo förra säsongen, då var det Modo som slutade före Timrå i tabellen, men trots det så vann Timrå tre av fyra möten lagen emellan.

Timrå är också seriens bästa bortalag och har på tio spelade bortamatcher tagit hela 23 poäng. Man har alltså endast tappat sju poäng på bortaplan den här säsongen och dessa har kommit genom en förlust mot hemmastarka Tingsryd och en förlust mot hemmastarka Karlskoga. Karlskoga är det laget som Timrå haft svårast med på bortaplan den här säsongen och har tagit två av sex poäng mot laget från Värmland. En stor framgångsfaktor för Timrå har också såklart varit den totalt suveräna förstakedja som man besitter. Jonathan Dahlén, Jens Lööke och Albin Lundin ligger för tillfället etta, tvåa och fyra i poängligan och framförallt kretsar mycket kring stjärnan Jonathan Dahlén som gjort 39 poäng på 20 matcher. Ett snitt på över ett poäng per match.

Speltips.se ger tipset:

Timrå hos NordicBet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 2/1 kl 13:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.