Nu startar säsongen i Tyskland, supercupfinalen är här. Det är de två största rivalerna som möts när det kommer till topplag. Dortmund står som hemmalag till ett Bayern München som går för ytterligare en säsong där man är störst i Tyskland. Tight och intressant möte. Vi klickar överspelet!

Match: Dortmund – Bayern München (Tyskland, Supercupen) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @1.61 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fint förstärkta

Borussia Dortmund har förstärkt för att utmana Bayern München på riktigt den här säsongen. Klubbarna har sedan länge tillbaka en rivalitet mellan sig och detta trots att flera spelare byts tvärs emellan klubbarna. Sist i raden var Mats Hummels, som nu är tillbaka i Dortmund efter en sejour i Bayern München. Mats Hummels comeback i Dortmund är såklart en mycket viktig bit för laget, som har förstärkt mycket bra under sommaren. Dortmund är absolut ett av lagen i Europa, som har värvat bäst under sommaren. Kolla bara på nyförvärv som Nico Schulz, Thorgan Hazard och Julian Brandt. Tre nyförvärv som även Bayern München var intresserade utav. En styrka att ta in dessa tre absolut.

Det har varit flera stormöten och finalmöten mellan dessa två lag senaste åren. Senaste gången lagen möttes i den tyska supercupfinalen var säsongen 2017. Då vann Bayern München efter straffar. Det har varit mängder av målrika matcher mellan dessa. Ett undantag, då rivalmöten och storlagsmöten till vanligheterna brukar vara tighta och målsnåla. Bayern München har alltid setts som det största laget i Tyskland, med all rätt. Men jag tror att Dortmund har en stor chans att smälla Bayern på fingrarna i år. Ett bra transferfönster, samt några riktigt bra prestationer på försäsongen bäddar för en bra start i vilket fall. Överspelet klickas här, och skulle gjorts alla dagar i veckan!

Ny titel

Bayern München har precis förlorat sin försäsongscup Audi Cup mot ett starkt Tottenham. Man gör sig redo inför nästa final, men nu står en riktig titel på spel, i ett rivalmöte mot Dortmund. Bayern har gjort ett lite mer avslaget transferfönster och verkar vara hyfsat nöjda med den trupp de redan har. Trots detta har tre spelare anlänt, i form utav Pavard, Hernandez och Arp. Tre bra nyförvärv överlag, men betydligt mindre kraft i, i jämförelse med Dortmunds intag. Det känns som jag sa att Bayern är nöjda, och har en bra trupp att bygga vidare på. Man har nu gått vidare efter en era med Ribery/Robben då förra säsongen var deras sista i Bayern München. Även Mats Hummels har lämnat, tillbaka till Dortmund. Bayern har sin grund och kommer ha en ljus framtid framför sig.

Titel på spel, något som Bayern München älskar. Senaste säsongen vann man ligan, två poäng före Dortmund, återigen. Bayern München har nu vunnit ligan 28 gånger och noteras i skrivande stund för sju år i rad. En statistik som säger det mesta, man är mycket överlägsna i titlar. Frågan är bara om klasskillnaden är så stor som titlar och vinsterna säger? Nej säger jag, Dortmund är ett betydligt bättre lag än att inte ha någon chans att hota. 2 poäng ifrån förra säsongen där man tappade mark på Bayern München i slutskedet av säsongen. Två lag möts, som har en mycket god försäsong bakom sig, samt en lovande säsong framför sig. Ovisst möte enligt mig, men överspelet är givet!

Speltips: Över 2.5

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i åtta raka inbördesmöten.

  • Spelet sitter i de tre senaste cupmötena mellan lagen.

  • Spelet sitter i Dortmunds fem försäsongsmatcher.

  • Spelet sitter i fyra av Bayern Münchens fem försäsongsmatcher.

  • Målgaranti så det skriker om det, iallafall historiskt sett.

Högst odds hittade jag 1/8 kl 11:00 hos Bet365 som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.