Onsdagen bjuder på ett smarrigt utbud, med en drös Premier League-matcher och en hel del annat gott. Undertecknad har hittat två fina drag som kombineras i en läcker onsdagsdubbel!

Match #1: Southampton-Crystal Palace (Premier League) | Speltips: Palace över 3,5 hörnor | Odds: 1,30

Crystal Palace över 3,5 hörnor till 1,30 gånger pengarna – det blir mitt första drag under onsdagen. Londongänget bjuder mer ofta än sällan på offensiv fotboll där kanterna verkligen utnyttjas. Ytterbackarna Wan-Bissaka och van Aanholt fyller gärna på i offensiven samtidigt som yttrarna Zaha och Townsend ständigt sysselsätter motståndarnas backlinje. Skottvilliga herrar som dessutom är ruskigt effektiva i en-mot-en-situationer.

Om vi bortser från matcherna mot top sex-lagen (Liverpool, City, Tottenham, Chelsea, Arsenal, United) så snittar Palace hela 6,65 hörnor/match. Gästerna återfinns på en 14:e plats i tabellen med tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Finns minimala utrymmen för poängtapp med andra ord. Crystal Palace bör dock även ha något boostat självförtroende efter söndagens seger mot Tottenham i FA-cupen. Starkt att vinna och dessutom hålla nollan. Dessförinnan bjöd man verkligen upp till kamp i 4-3-förlusten mot Liverpool på Anfield.

Southampton målas upp som favoriter hemma på St. Mary’s Stadium och det tror jag passar gästande Palace som handen i handsken. I hemmamötet lyckades Roy Hodgsons mannar lösa sju hörnor – med lite flyt löser man minst fyra hörnor redan innan halvtidsvilan under onsdagskvällen.

Tre faktorer till varför Palace över 3,5 hörnor bör sitta:

  • Crystal Palace snittar 6,65 hörnor/match om vi bortser matcherna mot top sex-lagen

  • Crystal Palace kommer till matchen med boostat självförtroende efter söndagens seger mot Tottenham i FA-cupen

  • Crystal Palace bjuder mer ofta än sällan på offensiv fotboll där kanterna verkligen utnyttjas

Match #2: Liverpool-Leicester (Premier League) | Speltips: Liverpool vinner | Odds: 1,28

Liverpool fortsätter att rada upp vinster på löpande band, trots att prestationerna inte varit hundraprocentiga på senare tid. Inför mötet med Leicester ser dock Klopps trupp rätt skadeskjuten ut samtidigt som Milner saknas på grund av avstängning. Trent och Gomez är skadade och missar matchen. Detta till trots så måste Liverpool ses som onsdagens finaste spik – alla kategorier. Här tappar man inga onödiga poäng i jakten på guldet.

Resultatraden 9-1-0 hemma på Anfield vittnar om en ruggig hemmastyrka. Obesegrade i de 32 (!) senaste hemmamatcherna – det är en svit som heter duga. Offensiven behöver knappast en introduktion – hemma på Anfield snittar Klopps mannar 2,82 mål/match. 13 mål har det blivit på de tre senaste hemmamatcherna – det är starka papper. Salah, som toppar skytteligan med sina 16 fullträffar, lär säkerligen vilja vässa sin målskörd under onsdagskvällen.

För motståndet står ett formsvagt Leicester som förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Lägg därtill att gästerna troligtvis får klara sig utan Maguire som dras med skadebekymmer. Liverpools har vunnit de tre senaste mötena med Leicester och här finns det ingenting som hindrar mig från att dunka in hemmasegern med god känsla. Förutsättningarna är glasklara – tre poäng är ett måste i jakten på ligaguldet.

Tre faktorer till varför Liverpool bör vinna:

  • Liverpool toppar ligan med fyra poäng ner till City på andraplatsen – här finns det inga utrymmen för poängtapp

  • Liverpool har plockat 28 av 30 poäng på Anfield den här säsongen (9-1-0), dessutom är man obesegrade i de 32 (!) senaste hemmamatcherna

  • Liverpool har vunnit de tre senaste mötena med Leicester

Unibet slantar upp 1,66 gånger pengarna för denna dubbel och jag väljer att investera 3/5 units. Spelstopp 20:45!

Rygga till 1,66 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.