Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tingsryd har förlorat tre av sina fyra senaste matcher och i vinstmatchen mötte man ett svagt Väsby

  • BIK Karlskoga vann senast mot AIK med 4–0 och man har fem segrar på sina sju senaste matcher

  • Tingsryds huvudtränare Magnus Bogren har drabbats av covid-19 och blir borta ett tag – hur lyckas laget anpassa sig efter en helt ny situation i spelarbåset?

  • BIK Karlskoga har ett betydligt bättre lag på pappret än vad Tingsryd har

  • BIK Karlskoga har vunnit sina fem senaste matcher mot Tingsryd

Huvudtränaren utgår

Tingsryd har till stor del imponerat den här säsongen, och efter tio spelade matcher ligger man på en sjätteplats. Men hur länge kan man lyckas hålla i? Trenden går nedåt och laget har tre förluster på fyra senaste matcherna, dessutom mötte man ett riktigt svagt Väsby när trepoängaren inkasserades. Som grädde på moset gick klubben dessutom under gårdagen ut med beskedet att klubbens tränare och sportchef, Magnus Bogren drabbats av corona. Helt plötsligt tvingas Tingsryd stå utan huvudtränare en längre tid.

För BIK Karlskogas del har säsongsinledningen gått upp och ner, med höga toppar och djupa dalar. Det som är mest anmärkningsvärt är när laget har förlorat, vilket är fyra matcher, har man släppt in 20 mål. När man vunnit? Då har man hållit nollan i fyra av fem matcher. En stor del i det har målvakten Tim Juel som hittills hållit tre nollor och storspelat. Kan huvudtränaren Karl Helmersson få en stabilare prestation i försvarsspelet från match till match har BIK Karlskoga återigen alla möjligheter att klänga sig fast i toppstriden.

Vunnit fem av sina sju senaste matcher

Tingsryd har skaffat sig en bra start, men hur länge håller man sig fast på den övre sidan av tabellen? Jag har väldigt svårt att se hur det här laget ska kunna undvika en bottenplacering efter 52 spelade omgångar och man har redan dippat lite senaste tiden. Utöver det står man helt plötsligt utan huvudtränare en kortare period. Nu har man assisterande tränare Larry Pilut som tidigare har erfarenhet av att stå i rampljuset, så det ska inte vara några problem med den rollen. Men hur täcker man upp bakom honom och hur anpassar sig spelarna eller en helt ny situation i spelarbåset?

Här möter man dessutom ett klart bättre lag i BIK Karlskoga som kommer in till den här matchen med bra form. Man har fem segrar på sina sju senaste matcher och senast avfärdade man AIK på ett skickligt sätt. Kan man ta tre poäng här har man goda chanser att få kontakt med Timrå och Björklöven, och ska BIK Karlskoga lyckas utmana båda lagen den här säsongen så krävs det att man hänger i, för det går fort däruppe. Gästerna ska ha favoritskapet här och vi får ett riktigt bra odds på bortaseger. BIK Karlskoga ML spelas till 1.90.

Speltips.se ger tipset:

BIK Karlskoga ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 29/10 kl 09.40

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.