Jonathan Erlandsson|29 november, 2022, 16:02

Jag väljer att spela på Tunisien får flest kort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frankrike har mer eller mindre vunnit gruppen då man har tre poäng till godo och betydligt bättre målskillnad än Australien på andraplatsen.

  • Tunisien måste vinna matchen för att VM äventyret inte skall ta slut här.

  • Tunisien tog tre gula kort i förlustmatchen senast.

  • Tunisien spelar fysiskt och tacklar mer än de flesta andra lagen. 18 respektive 24 tacklingar har man blivit avblåsta för i de inledande matcherna.

  • Frankrike har endast en varning på de två inledande matcherna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Tunisien får flest kort hos Expekt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Spelar fysiskt

Frankrike har så gott som redan vunnit grupp D efter att man enkelt städade av Australien i premiären och sedan rättvist besegrade Danmark med 2-1 i den nästkommande matchen. Tunisien å sin sida stod för en defensivt stabil insats i en mållös premiär mot Danmark innan man torskade mot Australien med 0-1. Tunisien ligger därmed på en sista plats inför den sista omgången och behöver vinna här samtidigt som Australien inte vinner sin match för att ha chans på avancemang.

Jalel Kadri och hans Tunisien är ett lag som under en längre tid haft stora bekymmer med målskyttet och bättre har det inte gått nu i VM heller och laget är fortfarande mållösa. Även under Afrikanska mästerskapet där Kadri inledde turneringen som assisterande förbundskapten hade man det svårt framåt och gick mållösa av planen i tre av fem matcher.
Lagets kortfångst i Afcon var även den ganska hög och laget samlade på sig elva gula och ett rött kort under turneringen. I premiärmatchen i VM mot Danmark drog man endast på sig ett gult kort och förlorade kortmatchen. Match två mot Australien liknade dock mer på det vi fick se i Afcon och kortmatchen vanns med 3-0.
Man har dessutom flera spelare med kortglad historik i den troliga startelvan, då spelare som Dylan Bronn, Aissa Laidouni, Ali Abdi och Ellyes Skhiri alla väntas starta.

Redan klara gruppvinnare

Fransmännen har hittills hållit sig väldigt lugna när det kommer till varningar och det är endast Jules Kounde som fått syna det gula kortet. Med tanke på att närmaste jagande laget Australien har tre poäng färre och dessutom en målskillnad som är hela sex mål sämre, så är det väldigt osannolikt att man skulle tappa första platsen och därför får vi anta att man går in med inställningen att hålla sig borta från domarens kortlek här.
Mbappe har meddelat förbundskapten Didier Deschamps att han inte har lust att vila här, men överlag kan vi vänta oss att få se en drös nya spelare från start. William Saliba, Matteo Guendouzi, Kingsley Coman, Alphonse Areola, Youssouf Fofana och Eduardo Camavinga är alla högaktuella här.

Spelet är framförallt baserat på motivation. För Tunisiens del råder det ett vinna eller försvinna scenariot och för Frankrike gäller det att undgå varningar för att undgå avstängningar senare i turneringen. Att man då får 1.92 på att Tunisien tar flest kort i matchen tycker jag är ett riktigt fint odds.
Ett annat fint odds värt att nämna är Frankrike seger + Tunisien flest kort till 2.90, som kan vara av intresse för dem som gillar kombinationsspel.

fotboll, fotbolls VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:00
Tunisien - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.