Axel Olsson|29 maj, 2023, 11:31

Jag väljer att spela på Galatasaray vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Galatasaray vinner titeln ifall dem vinner den här matchen.

  • Viktigt att vinna denna för Galatasaray. Annars väntar en rysare i sista omgång mot guldkonkurrenten Fenerbahce.

  • Ankaragucu kan vara lugna eftersom de har fem poäng ner till nedflyttningsstrecket.

  • Galatasaray har tre raka segrar inför tisdagen.

Godkänd säsong av nykomlingen

Ankaragucu kan vara lugna inför ligaspelets två sista omgångar. De har fem poäng ner till nedflyttningsstrecket och det ska räcka för att hålla sig kvar i högstaligan. De har flera lag bakom sig och det är orimligt att samtliga ska lyckas ta sig förbi Ankaragucu med två omgångar kvar. De är alltså inte pressade att ta poäng i den här tuffa matchen mot serieledarna Galatasaray. I det stora hela har det varit en lyckad säsong för klubben som är nykomlingar i högstaligan.

Att säkra kontraktet var målsättningen och det ror klubben snart i hamn. Nu kan de försöka etablera sig i högstaligan och det ska bli spännande att se ifall dem kan ta ytterligare kliv nästa säsong. Anfallaren Sowe har varit en nyckelspelare den här säsongen, men han hade behövt någon mer lekkamrat där framme för att få laget att lyfta ännu mer. Det har haft en medioker form under avslutningen och gästernas spel håller flera nivåer högre. Enkelt val av sida.

Ligatiteln är nära

Galatasaray har ena handen på ligapokalen, men det gäller att avsluta starkt för att det ska bli verklighet. Det är två omgångar kvar och de sitter verkligen i förarsätet med fyra poäng mer än tvåan Fenerbahce. Det här avståndet betyder att Galatasaray vinner titeln redan under tisdagen ifall dem lyckas besegra Ankaragucu. Vid poängtapp och en Fenerbahce seger kommer det avgöras i sista omgången och det kan bli en riktig rysare. Det är nämligen Fenerbahce och Galatasaray som ställs mot varandra i den sista omgången.

Därför är det oerhört viktigt för Galatasaray att försöka säkra guldet redan under tisdagen. De har en god form med tre ligasegrar i bagaget och de har presterat på en väldigt hög nivå under hela säsongen. Det kryllar av välkända namn i den här truppen och vi tror inte att hemmalaget har en chans i tisdagens batalj. Med spelare som Icardi, Mertens, Mata och Zaniolo finns där både erfarenhet och kvalitet för att ro det här i hamn. Vi backar Galatasaray för att knipa segern!

fotboll, Super Lig
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Ankaragucu - Galatasaray
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.