Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/10 kl 22.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås är mer offensivt lagda och har flera vassa spelare på anfallssidan

  • Precis som Västerås har Södertälje en riktigt bra forwardsuppsättning med flera poängfarliga spelare

  • Västerås hade stora problem med sin defensiv i fjol – något som inte åtgärdats inför den här säsongen enligt mig

  • Södertälje har tidigare säsonger haft en tradition av att vara ojämna defensivt

  • Domarnas nya bedömningar ger fler utvisningar – både Västerås och Södertälje är bra i powerplay

Nionde raka förlusten mot mardrömsmotståndet

Västerås åkte till Uppsala i fredags och ställdes mot Almtuna. Ett mardrömsmotstånd för västmanlänningarna då man hade åtta raka förluster mot Almtuna på bortaplan. Men den trenden sågs länge ut att brytas. VIK hade ledningen med både 2–0 och 3–1 men släppte in en reducering precis innan andra periodens slut och med ungefär sju minuter kvar kom kvitteringen. Sedan hände det som inte fick hända. Almtuna gjorde 4–3 med 35 sekunder kvar på resultattavlan och nionde raka förlusten i Uppsala var ett faktum.

För Södertäljes del ställdes man mot nykomlingarna Väsby i premiären. Gästerna gjorde en bra match och storfavoriterna Södertälje fick länge kämpa. Med bara ett par minuter kvar att spela var det fortfarande mållöst, sedan klev en av Södertäljes NHL-förstärkningar fram och visade prov på sina kvalitéer. Evan Bouchard hittade nätet med 1:06 kvar att spela och matchen slutade 1–0 till hemmalaget. Ett trendbrott för SSK som inte vunnit en premiärmatch på flera år. Nu har man ett mentalt övertag in till söndagens match och räkna med att stämningen är på topp i laget.

Ojämn målvakt

Både Västerås och Södertälje tippas tillhöra toppskiktet av tabellen när 52 omgångar har spelats. Det lär med andra ord bli en intressant kamp i ABB Arena under den sena söndagseftermiddagen. Västerås tycker jag ändå visade fina tendenser i premiäromgången innan det mentala spöket troligtvis gjorde en påhälsning på spelarbänken. Man har flera spelare som har goda kvalitéer offensivt. NHL-lånet Rasmus Asplund har imponerat stort och är en spelare som kan göra stor skillnad. Även backsidan är mer offensivt lagd och det är och har varit ett problem för laget på sistone. Förra säsongen släppte man in alldeles för mycket mål och jag saknar en mer defensivt inriktad back som kan städa undan framför eget mål.

Här stöter man på ett Södertälje som stod för en riktig uppryckning i fjol. Nu hoppas man lite på att fortsätta på den vågen och jag tycker mig se att det finns goda tendenser. Laget gjorde ingen bra försäsong men nu väntar seriespel, något helt annat. Precis som Västerås är man ett mer offensivt inriktat lag med en stark offensiv. Defensivt har man värvat Oscar Von Sivers och målvaktssidan har även där fått sällskap av ett NHL-lån i Filip Gustavsson. En välbehövlig förstärkning då Södertälje oftast saknat en målvakt som kan kliva fram och vinna poäng åt laget. Senast mot Väsby fick dock Alexander Sahlin spela och höll nollan. Han lär få fortsatt förtroende här. Sahlin kan vara en oerhört bra målvakt, men alldeles för sällan då han är ojämn. Kan det visa sig under söndagens match? Jag tror vi får se en hel del mål här mellan två offensivt skickliga lag. Över 5 mål spelas till 1.80.

Speltips.se ger tipset:

Över 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/10 kl 22.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.