Ett krisande West Ham tar emot serieledarna Liverpool hemma på London Stadium under måndagskvällen – här tar vi tydlig ställning!

Match: West Ham-Liverpool (Premier League) | Speltips: Liverpool | Odds: 1,42 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

West Ham helt under isen

West Ham ställs inför en ruggigt svår uppgift när serieledarna Liverpool kommer på besök under måndagskvällen. Känslan på förhand är att matchen kommer vid helt fel tidpunkt för hemmalaget.

Pellegrinis mannar kommer till matchen med tre raka förluster – mot Bournemouth, Wimbledon och senast Wolverhampton. Sju mål har släppts in på de två senaste matcherna; 4-2-smällen mot Wimbledon följdes upp med en blytung 3-0-förlust borta mot Wolverhampton i ligaspelet senast. Spelmässigt har det sett riktigt illa ut, inte minst vad gäller försvarsspelet. Krisen är ett faktum och det är inte mycket som tyder på ett trendbrott när Liverpool kommer på besök. Faktum är att Liverpool vunnit de fyra senaste mötena med West Ham, inte nog med det så har man även mäktat med fyra mål framåt i samtliga fyra möten, som dessutom har vunnits med minst tre måls skillnad. West Ham har släppt in mål i 84% av matcherna den här säsongen, samtidigt som ma även gått mållösa i 42% av matcherna. Inga siffror som direkt övertygar.

Lägg därtill att hemmalaget dras med en hel del skador – Reid, Lanzini, Sanchéz, Yarmolenko, Wilshere, Balbuena, Pérez, Fabianski och Arnautovic dras samtliga (!) med skadebekymmer och väntas missa matchen. Blytungt för Pellegrini som får klara sig utan ett flertalet nyckelspelare.

Ett revanschsuget Liverpool

Liverpool lyckades inte hantera pressen efter Manchester Citys snöpliga förlust mot Newcastle. Senast blev det 1-1 hemma mot Leicester och det är givetvis en missräkning deluxe med tanke på förutsättningarna. Skall dock tilläggas att underlaget inte alls var optimalt för ett bollrullande Liverpool, samtidigt stod Leicester för en stark defensiv insats. Men, ur ett optimistiskt perspektiv så har man nu fem poäng ner till City vilket ändå måste ses som ett fall framåt.

Nu väntar en bortamatch mot West Ham och här kan jag inte riktig se Liverpool tappa några poäng. Sett till de tidigare mötena lagen emellan så har klasskillnaden varit direkt påtaglig, med hemmalagets usla form och digra skadelista så bör det inte vara något snack om saken under den här måndagen. Milner, som saknades senast på grund av avstängning, är åter tillbaka i startelvan. Även Lovren väntas ta en plats från start bredvid Lovren i centrallåset.

Liverpool har gjort mål i 95% av matcherna den här säsongen, med ett målsnitt på 2,29 mål/match. Blir svårt för hemmalaget att stå emot Salah, Mane, Firmino och company här. Bolagen slantar upp 1,42 gånger pengarna på en Liverpool-seger, ett odds som lämnar enhel del att önska, men likväl ett odds som bör hitta hem alla dagar i veckan. Tre units investeras.

Speltips: Liverpool vinner

Jag spelar Liverpool som vinnare till 1,42 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool har vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan med minst tre mål (4-0, 4-1, 1-4, 0-4)

  • Liverpool är revanschsuget efter det snöpliga poängtappet mot Leicester senast

  • West Ham är ett lag i kris med tre raka förluster, sju mål har släppt in på de två senaste matcherna

  • West Ham saknas en drös viktiga spelare, däribland Arnautovic, Wilshere, Lanzini och Pérez

Liverpool-segern klickas till 1,42 gånger pengarna hos Unibet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.42 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.