En Premier League-match under onsdagen där Manchester City har chans att ta ledningen i ligan efter att Liverpool bara mäktat med 1-1 mot West Ham under måndagskvällen. City förvisso med en match mindre spelad i sådana fall, men man sätter press på Liverpool, vilket kan vara viktigt för de avslutande omgångarna.

Match: Everton – Manchester City (Premier League) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.86 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 20:45

Målfarliga på Goodison

Everton är ett lag med mycket rutin från Premier League-spel och man är också ett lag som varje säsong är med och krigar om den så viktiga 7:e positionen som innebär Europaspel om ett av topp 6-lagen står som vinnare i FA-cupen. På hemmaplan är man också mycket målfarliga. I 12 av 13 hemmamatcher såhär långt har Everton gjort mål, något som helt klart talar för vårt spel. Man är samtidigt också dåliga på att hålla nollan. Vårt spel löser man nämligen i 8 av dessa 13 hemmamatcher och när man nu ställs mot Manchester City är jag inte orolig för att stjärnspäckade City ska göra mål, men jag tror också att det finns goda chanser att Everton hittar nätet.

Ser man i offensiva led har man också goda kvaliteter i vissa spelare. Framförallt i brassen Richarlison och islänningen Gylfi Sigurdson som tillsammans gjort hela 19 mål den här säsongen. Man har också god hjälp offensivt av Theo Walcott och även portugisen Andre Gomes ser ut att vara på gång. Citys backlinje för tillfället lite skadedrabbat och det öppnar upp för troliga Evertonmål här.

Fantastisk offensiv

Talar man gott om Evertons offensiv så finns det knappt adjektiv hyllande nog för att beskriva Manchester Citys offensiv. Man har gjort överlägset flest mål i ligan, hela 66 stycken inför onsdagens match och det finns självklart inga tvivel om att man måste vinna den här matchen för att skaka liv i toppstriden på fullaste allvar. Det var full fart framåt mot Arsenal och så tror jag också blir fallet här. Offensivt cirkulerar man mellan Sergio Aguero, Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Leroy Sane och Riyad Mahrez. Ett lyxproblem av guds nåde såklart men det positiva är att oavsett vilka tre som startar har man bästa möjliga förutsättning att göra minst ett mål framåt. Aguero glödhet för tillfället efter hattrick mot Arsenal i helgen.

Bortaspelet är dock inte lika imponerande som hemmaspelet. Man är trea i ligan i den här kolumnen men både Liverpool och Tottenham har tagit betydligt fler poäng på bortaplan. Man har också släppt in mål i 7 av 13 bortamatcher den här säsongen och detta mot lag från alla delar av tabellen. Det som talar extra för spelet är att man också löser spelet i fem av sina senaste sex bortamatcher, där man också förlorat mot både Leicester och nu senast Newcastle.

Speltips: Båda lagen gör mål

Everton är ett lag med goda offensiva kvaliteter och här ställs man mot ett av ligans två bästa lag. Goda förutsättningar för att målen ska trilla in i båda näten här menar jag och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Everton har gjort mål i 12 av 13 hemmamatcher.

  • Everton löser spelet i 8 av 13 hemmamatcher.

  • Manchester City har släppt in mål i 5 av sina 6 senaste bortamatcher.

  • Kryllar av offensiv kvalitet Manchester City, samtidigt som Everton har god offensiv kvalitet i Richarlison och Gylfi Sigurdson.

Fint odds finns hos Bethard som ger oss 1.86 för spelet. Jag investerar 2/5 units!

Rygga till 1.86 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.