Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Visby/Roma har haft stora problem den här säsongen och tagit sig till en kvartsfinal på lite av ett bananskal

  • Nybro är en av förhandsfavoriterna att kliva upp i HockeyAllsvenskan och hittills i slutspelet har man imponerat stort

  • Visby/Roma har inte alls fått spelet på hemmaplan att stämma i år

  • Nybro har en av Hockeyettans bästa målvakter i Robin Johansson

  • Nybro har vunnit fem av sina sex senaste möten med Visby/Roma och man vann båda matcherna i årets Alletta

Dubbla suddensegrar i Värmland

Visby/Roma är sedan tidigare ett giftigt slutspelslag, så även i år bevisligen. När matcherna börjar gälla åker gnistan fram hos öborna och i år har man tagit sig ända fram till en kvartsfinal, något som ändå är lite oväntat. Grundserien och Allettan var lite av en besvikelse för gotlänningarna och när man ställdes mot Halmstad i play in trodde många att det skulle bli tidig sorti, men icke. Visby/Roma var det bättre laget i två matcher och tog sig vidare till åttondelsfinal där man valdes av Forshaga. Efter tre jämna och tajta matcher kunde till slut Visby/Roma knycka två förlängningssegrar i Värmland.

För Nybros del är man en av förhandsfavoriterna att gå hela vägen den här säsongen och spela HockeyAllsvenskan kommande säsong, och än så länge ser det bra ut. Vikings vann Allettan södra och när man ställdes mot Borlänge i åttondelsfinal var det egentligen inget snack om vilket lag som var bäst på plan. Smålänningarna plockade hem matchserien med 2–0 i matcher och valde under söndagen båtresan till Gotland för att bocka av sista anhalten innan Kvalserien. Om det är ett smart drag är ännu skrivet i stjärnorna, men Nybro går in i den här matchserien som stora favoriter.

Ligans bästa målvakt?

Visby/Roma är ett lurigt gäng, och det är alltid svårt att veta var man har det här laget i sådana här tider. Dock tror jag att resan slutar här, och det ska man vara nöjda över trots allt. Spelet har hackat rejält och poängtappen har blivit för många, främst i Allettan. Rutinerade tränaren Hans Särkijärvi har ett lag som också befinner sig i ett generationsskifte och flera trotjänare har senaste åren lagt av, något som gjort att Visby/Roma och sportchef André Lundholm fått ha en högre spelaromsättning.

Här ställs man mot en av favoriterna till att gå hela vägen, och jag undrar om inte Nybro att goda chanser att göra det. Truppen överlag känns ruggigt stark och man har förmodligen Hockeyettans bästa målvakt i Robin Johansson som kan vinna matcher åt laget på egen hand. En matchvinnande målvakt ska inte underskattas och brukar oftast vara en bidragande orsak till att lag står högst upp på pallen i slutändan. Även fast Nybro tvingas åka båt så är det ändå en behaglig resa för spelarna, och här möter man ett Visby/Roma som haft stora problem på hemmaplan den här säsongen. Känslan säger att smålänningarna får vinka adjö åt “öjn” med en 1–0-ledning i matcher.

Speltips.se ger tipset:

Nybro vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/4 kl 22.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.