Joakim Östman|6 november, 2021, 12:10

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det fyra senaste inbördes mötena.

  • Milan har gjort mål i alla deras Serie A matcher under säsongen.

  • Inter behöver gå för segern i detta mötet.

  • Inter har inte lämnat planen mållösa i någon match i Serie A under säsongen.

  • Båda lagen sitter på extremt mycket kvalitet framåt i banan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Milan med ett försprång

Milan fortsätter att imponera i Serie A och är nu uppe i elva omgångar utan nederlag. De har dessutom vunnit tio av dessa matcherna, trots de är Milan ”bara” tvåa i tabellen. Senast i Serie A slog Milan Roma på bortaplan med 1-2, där Zlatan Ibrahimovic återigen visade toppform med ett frisparksmål och en ständig närvaro. Milan avslutar nu ett extremt tufft spelschema med mötet mot Inter. Där Milan inför matchen har ett sju poängs försprång på antagonisterna Inter. Spelet har imponerat under hela Serie A säsongen, Pioli har dessutom gått från att ha en väldigt skadefylld trupp till att nu nästan ha alla spelare tillgängliga inför detta mötet. Matchen mot Roma kostade dock Milan en avstängning på Theo Hernandez som är viktig för sitt Milan. Det blir något av ett huvudbry för tränare Pioli att försöka kalibrera hur han ska lösa det inför Derby della Madonnina.

Inter har trots uppförsbacken på Napoli och Milan uppe i serietoppen gjort det bra. Inter är obesegrade i deras fem senaste matcher och är i grym form inför derbyt. Inter har dessutom vunnit fyra av dessa matcherna och de regerande mästarna är onekligen självsäkra inför mötet mot Milan. Inter har spelat en underhållande fotboll med Simone Inzaghi som ny tränare. Inter har även sett till att lösa deras dåliga utgångsläge i Champions League. Med två raka segrar mot Sheriff Tiraspol ser Inter återigen ut att vara favoriter med Real Madrid att avancera. Senast i Serie A slog de Udinese hemma väldigt komfortabel med 2-0. Joaquín Correa stod för två mål i en startelva som var väldigt roterad.

Målspelet synas

Många inklusive mig själv såg Inter som favoriter till att försvara Scudetton denna säsongen. Likväl med sju poäng upp till Napoli och Milan måste Inter få med sig ett resultat i detta mötet om de ska hänga på toppen. Båda lagen har varit inne i extremt tight spelschema och detta blir lagens tredje match på sju dagar. Det ska bli intressant och se om det kommer ha någon inverkan eller om lagen står för en sista urladdning inför det kommande landslagsuppehållet. På förhand är matchen väldigt öppen på förhand, där Milan kan känna sig mer nöjda med en poäng än Inter. Inter måste se deras chans att hämta in poäng i detta mötet och jag tror att Inter verkligen kommer gå för det. Likväl ett Derby della Madonnina vill båda lagen alltid vinna och Milan kommer såklart också gå för segern.

Jag väljer därför att syna ett målspel där överspelet på över 2,5 mål klickas. Det spelet har suttit i det fyra senaste inbördes mötena och med båda lagens kapacitet framåt i banan förväntar jag mig mål. Där anfallsduellen mellan Zlatan Ibrahimović och Edin Džeko ska bli väldigt intressant att se vem som går vinnande ur. Inter som dessutom måste gå för segern kommer troligtvis leda till att det blir öppen match med målchanser åt båda hållen. Dessa lagen har heller inte i en enda match i Serie A lämnat planen mållösa denna säsongen. Givet dessa förutsättningar är jag tämligen övertygad som att det blir minst tre mål i matchen och njuter av ett sevärt Derby della Madonnina.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Milan - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.