Daniel Jacobsson|6 februari, 2023, 15:10

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Wrexham stod för ett mirakel på hemmaplan och ordnade returmöte.

  • Sheffield United har haft en mycket stark säsong i Championship.

  • Sheffield United har bäst xG i Championship och är ett mycket starkt hemmalag i både den statistiken och allmänt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sheffield United -1 asian hcp hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hemmaspelet

Sheffield United och Wrexham bjöd på ett FA-cupmöte som vi kommer minnas ett tag. Det första mötet slutade oavgjort och därför har vi ett returmöte hos värdarna från Championship den här gången. Wrexham, från National League, lyckades stå upp mot Sheffield United i första matchen och hade både 2-1 och 3-2 innan topplaget från andradivisionen kvitterade i sista sekunderna. Viktigt för Sheffield-klubben som siktar högre än så den här säsongen. På hemmaplan skall man inte ha samma problem med Wrexham som på den svårspelade bortaplanen.

Hemmastatistiken ljuger sällan i den engelska fotbollen. Fansen i ryggen kan betyda väldigt mycket och det är givetvis så att man vill se sitt lag avancera i cupen. Sheffield United har höga siffror i xG (Expected goals) i Championship den här säsongen, högst av alla för att vara precis, och det är speciellt på Bramall Lane. Jag förväntar mig en stark startelva i det här mötet för att ta sig vidare utan problem den här gången och då är det läge att klicka handicap. Dessutom är det ett gäng dagar tills nästa match i ligan.

Enorm prestation

Engelska cuperna bjuder ofta på stora skrällar. FA-cupen är dock viktigare för storlagen och det händer mer sällan här. Wrexham är ett av lagen som ställt till det rejält för de större klubbarna den här säsongen. Senast löste man alltså 3-3 mot Sheffield United på hemmaplan och det är såklart en enorm prestation. Speciellt med tankarna på att man ledde med både 2-1, 3-2 och släppte in 3-3 i allra sista spelminut. Wrexham skall såklart ha mycket beröm för den insatsen, men jag räknar med ett taggat och tillräckligt hemmalag i det andra mötet.

Wrexham har stått för en fin säsong i National League och ser ut att ta steget upp i slutet av säsongen. Självförtroende bygger upp en grund oavsett motstånd på andra sidan, men som sagt är det här ett returmöte där man förmodligen kommer få bekänna färg av hemmalaget. Ny inställning hos Sheffield United med hemmafansen i ryggen kommer inte gå att sätta stopp för. Ettan klickas med handikapp dagen till ära.

fotboll, fa cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Sheffield U - Wrexham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.