Leksand över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/10 kl 19:45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leksand har seriens bästa förstakedja.

  • Leksand löser spelet i tre av fyra matcher hittills.

  • Förra säsongen när lagen möttes var det varje gång något lag som löste spelet.

  • Leksand spelar offensiv hockey som öppnar upp matcherna.

Ligans bästa förstakedja

Leksands förstakedja har jag berömt förut, senast förra veckan när ett maxspel på centern Marek Hrivik hittade rätt och gav de som ryggade fina slantar. Men kedjan går inte att hylla nog. Peter Cehlarik, Marek Hrivik och Carter Camper agerar här motor i ett lag på ett sätt som ingen kedja i något annat lag gör och de är också anledningen till att Leksand tagit viktiga poäng och kan vara med och utmana i varje match. Det spelar ingen roll vilket försvar den här kedjan möter, den kan prestera mot samtliga backuppsättningar.

Leksand har också löst spelet i tre av fyra matcher hittills och senast gjorde man trots allt två mål på bortaplan i Scandinavium mot Frölunda, något som långt ifrån alla lag gör. Man snittar över två mål per match och kan det snittet hålla i sig här så ska man ha goda chanser att lösa spelet även om Växjö är skickliga defensivt. Vid ledning 2-1 i slutet är det heller inte osannolikt att ett tredje mål kan komma i tom kasse, vilket gör att linan inte bör vara så svårpasserad ändå.

Ofta målsnålt – men inte nödvändigtvis i denna matchen?

Anledningen till att jag tror att oddset ändå når så pass högt är för att Växjö hittills varit inblandat i enkom målsnåla matcher. Men jag tycker inte det påverkar lika mycket här som i andra matcher. Det är som sagt Leksands förstakedja som gör mycket av lagets mål och det oavsett motstånd. Växjös defensiv passar bättre mot lagmaskiner som exempelvis Luleå som man trots 2-1-förlust stoppade på ett bra sätt senast.

Växjö kommer också kunna utnyttja sin offensiv mer mot ett defensivt ganska svagt Leksand och det bör kunna leda till att man vågar släppa lite mer på det defensiva spelet. Jag tror mer på en målrik match här trots att Växjö hittills inte varit inblandat i den typen av match. Ser man till mötena mellan lagen förra säsongen var det i varje match något lag som vann ganska överlägset och löste spelet varje gång. Leksand vid två tillfällen.

Speltips.se ger tipset:

Leksand över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/10 kl 19:45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.