Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har bara släppt in tre mål på åtta matcher.

  • Pressen ligger på Djurgården med tanke på deras tabellsituation så vi kan nog få se en del riskminimering från deras sida.

  • Det har blivit under 2.5 mål i nio av AIK:s senaste tolv matcher.

  • Spelet har suttit i de sju senaste inbördes mötena.

Djurgården med i toppstriden

Djurgården har varit i lite ojämn form under hösten. Innan matchen mot Malmö FF stod DIF på sex raka matcher utan seger och det såg ut som att de skulle börja halka efter rejält i toppstriden. Många trodde säkert att den negativa trenden skulle fortsätta då Djurgården låg under med 0-2 mot Malmö efter 62 minuters spel. Men Djurgården lyckades vända det matchen till en vinst efter tre mål på drygt åtta minuter i matchens slutskede. Det verkade ha gett en riktig mental boost för spelarna då det blev två vinster i rad efter vändningen mot Malmö. I den senaste omgången blev det dock lite av en chockförlust mot bottenlaget Falkenberg med.

Det är alltså ett Djurgården men en väldigt hög högstanivå men också ett lag där prestationerna kan variera rejält. Nu ställs man även för det som kanske blir den tuffaste matchen på hela säsongen. För att undvika att hamna efter de övriga topplagen alltför mycket är en seger på söndag otroligt viktig för de regerande mästarna. Men Djurgårdens facit mot AIK är ju inte det bästa. 1-0 segern i juli var faktiskt deras första mot AIK sedan 2011. Mycket har ändrats sedan den matchen också då AIK ser ut att ha prickat formtoppen, framför allt i det defensiva.

Åtta raka utan förlust för Gnaget

Som sagt så är det mycket som har ändrats inom AIK sedan deras katastrofala inledning. Senaste förlusten var mot Häcken den 30 augusti vilket har inneburit en förlustfri svit för på åtta raka matcher för Bartosz Grzelaks manskap. Under den perioden har AIK även bara släppt in tre mål vilket är oerhört starkt. Det är definitivt en helt annan balans och stabilitet i AIK:s försvarsspel än vad det var för några månader sedan där de släppte in mål titt som tätt.

Men det här blir en oerhört svår match för AIK. Djurgården är ett väldigt strukturerat och samspelt lag så de är således väldigt tunga att möta. AIK har ju egentligen heller inget konkret att spela för i denna drabbning, de har tagit sig ur bottenträsket men är alldeles för långt bort poängmässigt för att kunna haka på de övriga topplagen. Det kan också vara till AIK:s fördel att gå in i detta derby utan någon press på sig. Det är svårt att sia om. Men om man ser till AIK:s dagsform, lagens senaste inbördes möten och vad Djurgården har att spela för pekar det mesta på att årets sista Stockholmsderby blir en målfattig tillställning.

Speltips.se ger tipset:

Under 2.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/11 kl 13:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.