Axel Olsson|7 juni, 2023, 16:13

Jag väljer att spela på hemmalaget vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cagliari har sex segrar i deras sju senaste.

  • Cagliari har gått riktigt starkt sedan välkända Claudio Ranieri tog över.

  • Bari har inte varit lika övertygande i kvalspelet.

  • Bari går vidare ifall det står oavgjort efter två möten. De behöver inte satsa framåt lika mycket som Cagliari i det första mötet.

Cagliari har vässat formen

Torsdagen är kommen och det är en spännande kvalmatch som stundar i Italien. Klubbarna Cagliari och Bari har tagit sig hela vägen till kvalfinalen och gör nu upp om den sista platsen i Serie A. Det är två möten som gäller och det hela inleds på ön Sardinien och närmare bestämt Unipol Domus. Cagliari inleder på hemmaplan och det är väldigt viktigt att få med sig ett bra resultat härifrån, särskilt med tanke på reglerna som gäller i detta kvalspelet.

Cagliari har sett riktigt starka ut på sistone och de kliver in som favoriter inför det här mötet. Sedan den välkända tränaren Claudio Ranieri tog över rodret har laget haft en väldigt positivt utveckling. De fick utdelning direkt med den meriterade tränaren och Cagliari har fortsatt på samma spår under kvalspelet. De fortsätter att övertyga med fem segrar i deras sex senaste matcher och nu är uppflyttningen oerhört nära. De var det bättre laget i både kvarts- och semifinalen mot Venezia och Parma. Truppen visade prov på en otrolig inställning när de vände 0-2 till 3-2 i ena matchen mot Parma. Offensiven leds av peruanen Lapadula som vann hela skytteligan i Serie B. Han har redan gjort tre mål i kvalet och kan mycket väl bli en avgörande faktor i torsdagens batalj. Cagliari känns vassa just nu!

Tog sig vidare genom krysset

Det var inte allt för längesedan som Bari var nere och härjade i Serie D efter en tid med ekonomiska bekymmer. Klubben fick börja om på nytt och därefter har dem gjort en otrolig resa genom seriesystemet. Det var hela tolv år sedan som klubben spelade i Serie A och nu är de ytterst nära den drömmen. Det ska nämnas att Bari har som nykomling gått in och tagit en urstark tredjeplats i Serie B den här säsongen.

Däremot har inte Bari sett lika självklara ut i kvalet som hemmalaget Cagliari. Deras form är en aningen sämre och Bari var ganska nära att åka ur i semifinalen mot Sudtirol. De sistnämnda ledde med 1-0 inför returmötet och Bari drog på sig ett rött kort innan halvlek. Där och då kändes det som Serie A-drömmen var över, men inhopparen Benedetti frälste laget med en kvittering och därefter lyckades Bari hålla ut till slutsignalen. Som vi nämnde tidigare är det särskilda regler i det här Serie B-kvalet, nämligen att det laget som slutat på en bättre tabellplacering går vidare ifall det slutar oavgjort. Med det sagt har Bari något att falla tillbaka på och det sätter en press på Cagliari som måste göra mål. Vi tycker dock att hemmalaget har sett vassare ut och synar därmed hemmasegern i det första mötet.

fotboll, Serie B kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Cagliari - Bari
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.