Colorado står inför en tuff bortaturné på östkusten. Dem började under gårdagen där dem förlorade mot Washington efter förlängning. Nu ställs dem mot det defensivt starkaste laget i ligan som dessutom för närvarande ser oslagbara ut.

Match: New York Islanders – Colorado Avalanche (NHL) | Speltips: 1 | Odds: @2.16 | Units: 3/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 19:00

Trotz effekten

Många ansåg att den stund Tavares publicerade övergången till Toronto var Islanders uträknade för en lång tid framöver. En del tveksamma värvningar gjordes i anslutning till Tavares flytt, detta orsakade en allt hårdare kritik mot det redan sårade laget. Islanders lyckades dock rekrytera Trotz som vann Stanley cup under fjolåret med Washington. Dem har nått en stabilitet i spelet som Trotz är hjärnan bakom. Han är känd för sina många framgångar som tränare och är i NHL sammanhang den coach med 4:e mest vinster någonsin.

I skrivande stund har Islanders det hetaste målvaktsparet i hela ligan, Greiss har sett ett uppsving under Trotz ledning. Lehner som dem lyckades värva från Buffalo ser fantastisk ut och är just nu den hetaste svenska målvakten. Lehner placerar sig på andraplats i räddningsprocentligan enbart 0.01% bakom LA målvakten Campbell som stått betydligt färre matcher. Islanders är även det lag som släppt in minst antal mål i hela NHL vilket är en produkt av två målvakter som noteras för över 92.5 i räddningsprocent. Dem delar på arbetsbördan och kan därmed vara 100% inför varje match.

Djupt nere i dalen

Colorado njöt utav vinsterna som radades upp under inledningen av säsongen, förstakedjan verkade ha en växel ytterligare och allt flöt på. Nu har dem snart nått botten, med 4 vinster på dem 20 senaste matcherna är slutspel snart avlägset om trenden inte vänds. Trotts att både MacKinnon och Rantanen fortfarande har imponerande poängsnitt räcker inte detta hela vägen, laget är helt enkelt för framtungt. Utöver förstakedjan finns det inte mycket att glädjas över. Grubauer som värvades från Stanley cup vinnarna för att stärka målvaktspositionen har varit en besvikelse och inte nått dem höjder han under fjolåret prenumererade på.

Nu har laget en tuff turné i öst på schemat där dem börjar i Washington för att via New York ta sig till Boston. Det kan bli en tuff helg för Colorado som har problem att vinna utan dessa försvårande förutsättningar. Svensk tid har dem alltså match Fredag, Lördag samt Söndag. Tre matcher på tre dygn är tufft för vilket lag som helst, ännu tuffare då dem sett motgång så pass länge. När dom nu mellanlandar i New York möts dem av ett Islanders som leder Metropolitandivision och har en motsatt formkurva. Förstakedjan är deras enda chans att vinna matchen och nu ställs dem mot ligans bästa försvar.

Speltips: Islanders vinner matchen under ordinarie tid

Ett stekhett Islanders tar emot det för länge sedan avsvalnade Colorado, förväntar mig inget annat än en seger från Islanders på hemmais där dem gång efter annan visat att Colorado kan avväpnas utan problem. Här kommer några anledningar till varför man bör lägga detta spel:

  • Islanders har vunnit 14/20 senaste matcherna

  • Colorado har vunnit 4/20 senaste matcherna

  • Islanders har vunnit 10/11 senaste mötena på hemmais

  • Islanders har bästa försvaret i ligan

  • Lehner ställs förmodligen i kassen

  • Islanders har endast släppt in 11 mål på deras 10 senaste matcher

Högst odds hittar jag hos Betsson som ger hela 2.16 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 3/5 units!

Rygga till 2.16 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.