Axel Olsson|8 mars, 2023, 11:55

Jag väljer att spela på Arsenal vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal visade otrolig styrka när de vände 0-2 till 3-2 mot Bournemouth.

  • Arsenals truppläge ser klart bättre ut. Partey, Smith Rowe och Nelson är tillbaka från sina skador.

  • Sporting var inte så överlägsna mot Midtjylland som resultatet påstår. Danskarna drog på sig ett rött kort i första halvlek som blev avgörande.

  • Sporting Lissabon har hela 15 poäng upp till serieledande Benfica.

  • Arsenal har fyra raka segrar i bagaget och självförtroendet är verkligen på topp.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Jämnt i första mötet mot Midtjylland

Europa League-slutspelet drar igång på riktigt när det väntar sextondelsfinaler under torsdagskvällen. Portugisiska Sporting Lissabon tog sig förbi den så kallade knockout stage, däremot står de nu inför det tuffaste testet av dem alla. Det grönvita-laget drog en av nitlott och ska nu ställas mot formstarka Arsenal. De har hemmaplansfördel i första mötet men det här kommer verkligen bli en utmaning. Sett till resultatet ser det ut som att Sporting Lissabon tog sig vidare bekvämt mot danska Midtjylland, men det berättar inte hela sanningen.

Sporting Lissabon hade faktiskt problem mot danska Midtjylland och de låg riktigt illa till i det första mötet. Midtjylland hade marginalerna på deras sida och ledde med 0-1 fram till den 94:e matchminuten, då klev mittbacken Coates fram och satte den ack så viktiga kvitteringen. Ett oerhört viktigt mål inför returmötet som skulle bli en speciell match. Lissabon tog ledningen tidigt men den avgörande händelsen kom i 38:e minuten då Midtjyllands Paulinho fick syna det röda kortet. Danskarna kunde inte stå upp med tio man och därefter rann siffrorna iväg lite, men vi kan konstatera att det var en jämn kamp i lite mer än 130 minuter. Sporting Lissabon har en del segrar i bagaget men de har fortfarande inte varit så överlägsna som topp 2-konkurrenterna Benfica och Porto. De har fortfarande ett bra lag men det kommer krävas något extra ifall de ska lyckas slå ut Arsenal.

Fantastiska prestationer

Sett till deras fantastiska säsong är förhoppningarna att Arsenal ska ta med sig den nuvarande formen in till Europa League-slutspelet. Nu när de går så pass starkt i engelska Premier League blir klubben genast en av toppfavoriterna till att ta hem hela turneringen. De joggade hem sin grupp med starka 15 poäng, men det är först nu som de ställs mot lite mer kvalificerade motstånd. Med slutspelet på agendan blir schemat betydligt tuffare och det ska bli spännande att se ifall Arsenal kan fortsätta att konkurrera på två fronter samtidigt.

Positiva nyheter inför den hektiska matchperioden är att skadeläget har ljusnat i truppen. Thomas Partey, Emile Smith Rowe och Reiss Nelson är alla tillbaka från sina skador och ger Arteta betydligt mer alternativ. Det ryktas även om att Gabriel Jesus närmar sig en comeback och han kan mycket väl vara redo om en vecka eller två. Självförtroendet är verkligen på topp i Arsenal som kommer till det här mötet med fyra raka segrar i bagaget. Det har inte varit mot de tuffaste motstånden men sättet de har vunnit på har verkligen varit imponerande. Gunners visade verkligen styrka när de vände ett 0-2 underläge till 3-2 i senaste ligamatchen mot Bournemouth. Det var en euforisk avslutning då inhopparen Nelson slog till med en halvvolley i den 98:e matchminuten. Det var en vild glädje som utbröt på Emirates Stadium och fansen är verkligen bakom sitt lag den här säsongen. Allt går deras väg just nu och DNB-spelet lockar inför det här mötet.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Sporting Lissabon - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.