Dart speltips

Dart2019-02-12T16:32:36+01:00
Darts. En anrik sport omgiven av en slöja av mystik. Ingen vet egentligen när sporten uppkom, men de flesta experter är överens om att det var i England, mer specifikt under kungen Henry VII´s styre.

Speltips för Dart

På Speltips.se får du veckovis speltips för dart från våra spelexperter som är väl insatta i hur lagen och spelarna presterat den senaste tiden. De ger dig unik statistik, det senaste nytt kring spelarna och spelplatserna. Våra dartrekare följer alla de stora ligorna noggrant och ger dig allt du behöver veta innan du placerar ditt spel.

Vanligaste att spela på

Det absolut vanligaste att spela på inom dart är matchvinnare där man med hjälp av statistik kan utse sannolikhet till vem som ska vinna matchen. Även långtidsspel kring diverse tävlingar är populärt. Men absolut vanligast är att spela på vem som ska vinna. Många spelbolag erbjuder inte mer än odds på detta.

Historien om Dart

1896 uppfanns den moderna darttavlan av snickaren Brian Gamlin, och darts var på denna tid ett mycket populärt tidsfördriv på diverse pubar landet runt. Det skulle dröja ytterligare några år innan darts faktiskt blev erkänt som en sport, mer bestämt år 1924, då the National Darts Organisation (NDA) bildades.

Dart som sport idag

Sedan dess har intresset växt exponentiellt med varje år som går, och fler och fler stora tävlingar och organisationer har uppkommit. Idag är de största två organisationerna British Darts Organisation samt Professional Darts Corporation, där de stora spelarna har sin hemvist. Under spelåret slåss de för äran som World Champion, Premier League of Darts Champion, och mycket, mycket mer.

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok