Lördag och fullsmetat Stryktips i görningen. 13 matcher från Storbritannien står på menyn där fem fajter hämtas från Premier League och resten är stöpta i The Championships kostym. En jackpot på 14 miljoner kronor gör kupongen än mer intressant då vi jagar full pott, ära och berömmelse. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Everton – Leicester | Speltips: X2

Efter en bedrövlig start på säsongen har Rävarna från Leicester äntligen hittat in i gängorna. Poäng i tre av fyra fajter sedan 15:e oktober är inte fy skam. Gästerna spelade dessutom bra defensiv fotboll mot Manchester City häromsistens men fick se De Bruyne måla på frispark till 1-0 som stod sig hela vägen in i mål. Everton befinner sig bara tre pinnar framför i tabellen. Liverpool-klubben visar en seger över de fem senaste där framförallt offensiven varit tämligen idélös. Med spelvärdet till höger skippar vi helt en trött etta. X2.

Match 2: Manchester City – Fulham | Speltips: 1

Guardiola och hans himmelsblå armé har bland annat lirat Champions League-fotboll på halvfart den senaste tiden men ändå enkelt tagit sig vidare från gruppspelet. Mot Sevilla i veckan vilades en hel hög med spelare från start och därtill var Haaland skadad. Det mesta tyder också på att baggen inte är med mot Fulham. En dust som The Citizens ändå ska kunna vinna tämligen komfortabelt. Gästerna gör en klart godkänd start på sin comeback-säsong i finrummet men väger i dessa sammanhang på tok för lätt. Ettan spikar vi oavsett procent.

Match 3: Leeds – Bournemouth | Speltips: 1

Efter åtta raka utan seger reste Leeds till Anfield och plockade tre poäng med sig hem mot självaste Liverpool i förra omgången. 2-1-skrällen var en ruskigt fin utförd match av Påfåglarna som inte på något sätt behöver skämmas för triumfen. Bournemouth har efter en riktigt stabil period tappat en hel del av sin fart i spelet och förlorat tre raka. Körsbären från sydkusten har sedan 1939 dessutom aldrig lyckats vinna på Elland Road och kommer inte göra det nu heller. Ettan spikas.

Match 4: Nottingham – Brentford | Speltips: 12

Brentford dras fortsatt med en del frånvaro inför bortamatchen mot Nottingham. Pontus Jansson är en av de skadade gubbarna som inte kommer kicka boll på City Ground och därtill är målmaskinen Ivan Toney avstängd. Detta öppnar upp något för Forest. Nykomlingen, som bottnar tabellen efter 13 omgångar, kommer närmast från en 0-5-förlust borta mot Arsenal. Spelet hemmavid är dock klart mycket bättre än ute på resande fot vilket poäng i hälften av alla hemmamatcher visar. Fart och fläkt med en hel del chanser åt båda håll är troligt. Gubben, etta-tvåa, spelas.

Match 5: Wolverhampton – Brighton | Speltips: 2

Brightons 4-1-skalp mot Chelsea häromsistens gav eko i Fotbollseuropa. Måsarna från de södra delarna av landet gjorde en jättefin insats på AmEx Community Stadium. Roberto De Zerbi fick dessutom fira sin första seger med sitt nya lag. Wolves borta är ett motstånd som i dagsläget inte skrämmer. Vargarna har otroligt svårt att göra mål och därtill finns både skador och en avstängning på Diego Costa att ta hänsyn till. De blåklädda är ett bättre och mer robust fotbollslag. Tvåan kan gott lämnas allena upp till 50 procent.

Match 6: Blackpool – Luton | Speltips: X2

Vi hoppar ner ett snäpp i seriehierarkin. Blackpool var i veckan på The Hawthorns och stångades mot WBA. En 90-minutare där defensiven i mångt och mycket var bra men framåt skapade The Seasiders mer eller mindre ingenting. Luton befinner sig en bit högre upp i tabellen och gästerna från förstaden till London har på sistone varit extremt svårslagna. The Hatters föll borta mot Watford i oktober men därutöver visar besökarna nio matcher utan förlust sedan mitten av september. Morris, Adebayo och övriga Luton-gubbar får förtroendet från start. Tvåan öppnar.

Match 7: Middlesbrough – Bristol City | Speltips: 1

Michael Carrick har fått äran att ta över och styra Middlesbrough-skeppet framåt. Boros nye boss kunde se sina mannar triumfera borta mot Hull i veckan då de röda gjorde 3-1 och klev upp ett par pinnhål i tabellens botten. Sett till värdarnas spel över säsongen är det dock inget snack. Hemmalaget spelar som ett topp 6-lag men har saknat det där lilla extra i framkant. Med ny luft under vingarna är Bristol City ett byte som tämligen bekvämt ska kunna fällas. Gästerna är i tveksam form och har förlorat fyra av sina fem senaste matcher utanför Ashton Gate. Backen Tanner är därtill avstängd och framåt spelar stjärnan Weimann helt utan självförtroende. Ettan är spikad och klar.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se