Allsvenskan är tillbaka! Ett långt och jobbigt uppehåll är därmed förbi och midsommarhelgens Stryktips, flyttat till söndag, öppnar med inte mindre än fyra fajter från den svenska toppligan. I övrigt tar vi oss igenom matcher från Superettan, Division 1 samt norska Eliteserien innan vi är i mål. Som alltid är 13 rätt målet, nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – Häcken | Speltips: 1X

Häcken drar igång sin verksamhet igen mot tuffast möjliga motstånd. Bajen på Tele2 blir ett test som heter duga och dessutom har Hisingsklubben Peter Abrahamsson avstängd. I en något haltande tabell är det dock svårt att förbise de gulsvartas trend innan sommarlovet med fem raka segrar och serieledning som belöning. Bajen har å sin sida tappat både Swedberg och Lahdo som ska ut på äventyr i Europa. Söderbröderna har ändå ett smaskigt lag att ställa ut på plastmattan i huvudstaden och kommer bäras fram av sin högljudda publik. Hemma mot Häcken finns ingen torsk noterad sedan 2017 och det är en trend som håller i sig. 1X ska räcka.

Match 2: Degerfors – AIK | Speltips: 1X2

Botten mot toppen på Stora Valla. Degerfors vårsäsong var inte bra och de rödklädda vann endast två av tio matcher. Målskyttet har varit ett dilemma och likaså ett läckande försvar. Mot AIK kan ändå bruksklubben spela helt utan press och gästerna kommer få sparka boll utan både Seb Larsson och Otieno som båda är avstängda. John Guidetti har som bekant värvats in av de svartklädda men den tidigare landslagsgubben är icke spelklar förrän i mitten av juli. X2 först men ettan är småkul och får åka med på lite större kuponger.

Match 3: Mjällby – IFK Norrköping | Speltips: 2

Norrköpings vårsäsong får underkänt. Peking har fyra segrar på tio omgångar och landar in på undre halvan. Givetvis ett misslyckande för klubben. Uppehållet kom på så sätt lägligt. Rikard Norling och övriga i den blåvita staben har haft chansen att samla ihop sig, göra om och göra rätt. Mjällby borta blir första testet och det är ett motstånd som Kamratföreningen under åren gillat skarpt. MAIF saknar också sitt superlöfte Otto Rosengren som är avstängd vilket är klart negativt för gänget från Blekinge. Tvåan känns spännande att testa som spik.

Match 4: GIF Sundsvall – Djurgården | Speltips: X2

GIF Sundsvall har haft stora problem med att etablera sig i Allsvenskan – Giffarna sladdar i botten av tabellen tillsammans med Degerfors och Helsingborg. Att Linus Hallenius är skadad och missar hela säsongen gör såklart ingenting bättre. Djurgården var en av de stora guldfavoriterna inför säsongen men någon supereffekt av värvningarna med Edvardsen och Haksabanovic i spetsen har det ändå inte blivit. Blåränderna hakar på strax bakom topplagen men 18 pinnar på elva matcher kan inte riktigt ha varit det utfall som stockholmarna tänkt sig. Tvåan i Medelpad är trolig men det är trots allt omstart och lite ringrost bland spelarna så ett stödhjul i form av ett kryss är inte så dumt att plocka med om stålarna tillåter.

Match 5: Dalkurd – AFC Eskilstuna | Speltips: 2

Dalkurd har som väntat haft en del problem med att skjuta ifrån i botten av Superettan. Uppsala-klubben, som tog steget upp från Ettan i fjol, gick på ledighet med åtta inspelade poäng och därmed en plats bland botten 4-klubbarna. AFC i återstarten blir en knivig uppgift. Eskilstuna har på det stora hela varit en väldigt positiv överraskning i årets ligaspel och AFC gjorde troligen årets fynd då Amar Muhsin hämtades in från Assyriska inför den här säsongen. 24-åringen har målat nio gånger om och toppar därmed hela seriens skytteliga i tämligen överlägsen stil. De orangea gästerna grejar segern. Tvåa.

Match 6: Team TG – Sollentuna | Speltips: 2

Att Team TG kommer spela Division 1-boll till kommande säsong får anses mer eller mindre uteslutet. Umeå-klubben har varit en slagpåse av rang under våren och med fyra ynka pinnar på 13 försök bottnar värdarna den norra serien i trist överlägsen stil. Sollentuna är bättre och har flera spelare som kan göra skillnad. Gustav Lindgren hämtades in från Karlberg inför årets ligastart och fortsätter ösa in mål. Stockholmarna är på det stora hela bättre och vinner denna kamp i björkarnas stad.

Match 7: Täby FK – IF Karlstad | Speltips: X2

Inför ligastarten var Karlstad ganska kraftigt upphaussade. Värmlänningarna har dock inte riktigt kunnat leva upp till förväntningarna och med en pinne på tre raka matcher har topp 2-hoppet flugit iväg i ilfart. Täby borta är ändå ett motstånd som ska passa. Hemmalaget är totalt uddlösa i framkant och har nio raka utan seger med sig in till denna batalj. En spelare som Daniel Sterner har inte kunnat leva upp till förväntningarna och TFK kommer få slåss med näbbar och klor för att rädda sitt egen Division 1-skinn. X2 är ett lås.