Allsvenskan är tillbaka! Ett långt och jobbigt uppehåll är därmed förbi och midsommarhelgens Stryktips, flyttat till söndag, öppnar med inte mindre än fyra fajter från den svenska toppligan. I övrigt tar vi oss igenom matcher från Superettan, Division 1 samt norska Eliteserien innan vi är i mål. Som alltid är 13 rätt målet, nu kör vi!

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby – Häcken | Speltips: 1X

Häcken drar igång sin verksamhet igen mot tuffast möjliga motstånd. Bajen på Tele2 blir ett test som heter duga och dessutom har Hisingsklubben Peter Abrahamsson avstängd. I en något haltande tabell är det dock svårt att förbise de gulsvartas trend innan sommarlovet med fem raka segrar och serieledning som belöning. Bajen har å sin sida tappat både Swedberg och Lahdo som ska ut på äventyr i Europa. Söderbröderna har ändå ett smaskigt lag att ställa ut på plastmattan i huvudstaden och kommer bäras fram av sin högljudda publik. Hemma mot Häcken finns ingen torsk noterad sedan 2017 och det är en trend som håller i sig. 1X ska räcka.

Match 2: Degerfors – AIK | Speltips: 1X2

Botten mot toppen på Stora Valla. Degerfors vårsäsong var inte bra och de rödklädda vann endast två av tio matcher. Målskyttet har varit ett dilemma och likaså ett läckande försvar. Mot AIK kan ändå bruksklubben spela helt utan press och gästerna kommer få sparka boll utan både Seb Larsson och Otieno som båda är avstängda. John Guidetti har som bekant värvats in av de svartklädda men den tidigare landslagsgubben är icke spelklar förrän i mitten av juli. X2 först men ettan är småkul och får åka med på lite större kuponger.

Match 3: Mjällby – IFK Norrköping | Speltips: 2

Norrköpings vårsäsong får underkänt. Peking har fyra segrar på tio omgångar och landar in på undre halvan. Givetvis ett misslyckande för klubben. Uppehållet kom på så sätt lägligt. Rikard Norling och övriga i den blåvita staben har haft chansen att samla ihop sig, göra om och göra rätt. Mjällby borta blir första testet och det är ett motstånd som Kamratföreningen under åren gillat skarpt. MAIF saknar också sitt superlöfte Otto Rosengren som är avstängd vilket är klart negativt för gänget från Blekinge. Tvåan känns spännande att testa som spik.

Match 4: GIF Sundsvall – Djurgården | Speltips: X2

GIF Sundsvall har haft stora problem med att etablera sig i Allsvenskan – Giffarna sladdar i botten av tabellen tillsammans med Degerfors och Helsingborg. Att Linus Hallenius är skadad och missar hela säsongen gör såklart ingenting bättre. Djurgården var en av de stora guldfavoriterna inför säsongen men någon supereffekt av värvningarna med Edvardsen och Haksabanovic i spetsen har det ändå inte blivit. Blåränderna hakar på strax bakom topplagen men 18 pinnar på elva matcher kan inte riktigt ha varit det utfall som stockholmarna tänkt sig. Tvåan i Medelpad är trolig men det är trots allt omstart och lite ringrost bland spelarna så ett stödhjul i form av ett kryss är inte så dumt att plocka med om stålarna tillåter.

Match 5: Dalkurd – AFC Eskilstuna | Speltips: 2

Dalkurd har som väntat haft en del problem med att skjuta ifrån i botten av Superettan. Uppsala-klubben, som tog steget upp från Ettan i fjol, gick på ledighet med åtta inspelade poäng och därmed en plats bland botten 4-klubbarna. AFC i återstarten blir en knivig uppgift. Eskilstuna har på det stora hela varit en väldigt positiv överraskning i årets ligaspel och AFC gjorde troligen årets fynd då Amar Muhsin hämtades in från Assyriska inför den här säsongen. 24-åringen har målat nio gånger om och toppar därmed hela seriens skytteliga i tämligen överlägsen stil. De orangea gästerna grejar segern. Tvåa.

Match 6: Team TG – Sollentuna | Speltips: 2

Att Team TG kommer spela Division 1-boll till kommande säsong får anses mer eller mindre uteslutet. Umeå-klubben har varit en slagpåse av rang under våren och med fyra ynka pinnar på 13 försök bottnar värdarna den norra serien i trist överlägsen stil. Sollentuna är bättre och har flera spelare som kan göra skillnad. Gustav Lindgren hämtades in från Karlberg inför årets ligastart och fortsätter ösa in mål. Stockholmarna är på det stora hela bättre och vinner denna kamp i björkarnas stad.

Match 7: Täby FK – IF Karlstad | Speltips: X2

Inför ligastarten var Karlstad ganska kraftigt upphaussade. Värmlänningarna har dock inte riktigt kunnat leva upp till förväntningarna och med en pinne på tre raka matcher har topp 2-hoppet flugit iväg i ilfart. Täby borta är ändå ett motstånd som ska passa. Hemmalaget är totalt uddlösa i framkant och har nio raka utan seger med sig in till denna batalj. En spelare som Daniel Sterner har inte kunnat leva upp till förväntningarna och TFK kommer få slåss med näbbar och klor för att rädda sitt egen Division 1-skinn. X2 är ett lås.

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 8: Ham-Kam – Sarpsborg | Speltips: 2

Sarpsborg har under de två senaste matcherna släppt på bromsen fullständigt och kört över först Jerv borta (5-0) och därefter Strömsgodset med 5-1 häromsistens. Tio mål på 180 minuter är svårt att skoja bort. Guillermo Molins har målat i båda dessa matcher och den tidigare Malmö-spelaren har gjort det strålande under Billborns styre i den norska fotbollsmiljön. Ham-Kam har bara vunnit två matcher under säsongens första tredjedel och Hamar-klubben slår ur underläge här. Tvåan är en trevlig spik.

Match 9: Bodö/Glimt – Ålesund | Speltips: 1X2

Regerande mästarna Bodö/Glimt har som bekant blivit dränerade på toppspelare under vintern. De gulklädda från Nordnorge gör det efter förutsättningarna ändå otroligt bra och huserar på övre halvan av en något haltande tabell. Ålesund på Aspmyra Stadion blir dock ingen enkel match. Bortalaget har skördat poäng vid fem av de sex nyss spelade matcherna i Eliteserien och Sigurd Haugen gör precis som i fjol massor med mål för de orangeblåa. Högersidan är intressant och helgarderingen är därför tidigt på sin plats.

Match 10: Molde – FK Jerv | Speltips: 1

Kupongens i särklass enklaste spik hittas på Aker Stadion. Molde är i otroligt fin form och har vunnit åtta raka matcher i alla tävlingar inför fajten mot svaga Jerv.  Erling Moes trupp är byggd för att vinna ligaguldet i år och även om det finns en del skador i truppen är bredden tillräcklig för att segertåget ska fortsätta. Gästerna från Grimstad är nykomlingar från OBOS-ligaen inför denna säsong och acklimatiseringen har varit svår. Besökarna visar 0-1-6 på sju nyss spelade ligamatcher och några poäng är dessvärre inte att tänka på här. Banketta.

Match 11: Sandefjord – Tromsö | Speltips: 2

Två tabellgrannar går i klinch på Komplett Arena. Tromsö har fått upp ångan rejält den senaste tiden och gästerna från norr kan stoltsera med inte mindre än åtta raka tävlingsmatcher utan nederlag. Sandefjord är fortsatt utan poäng på egen matta och dras också med lite defensiva problem. Bland annat har viktiga Sander Moen Foss dragit av korsbandet och missar hela säsongen. Dessutom har Philip Slördahl hämtats tillbaka av Lilleström. På det hela taget lockar tvåan som med fördel kan spikas.

Match 12: Strömsgodset – Lilleström | Speltips: 1X2

Lilleström är Norges bästa lag för tillfället och Geir Bakkes mannar har ännu inte fått känna på hur det känns att förlora i Eliteserien. Strömsgodset blir hursomhelst en riktigt svår nöt för de gulklädda besökarna att knäcka. Godset har tre raka segrar på hemmaplan och gubbar som Johan Hove och Lars Salvesen har potential att slita stora hål i bortalagets försvar. Noterbart är också värdarnas magnifika trend inbördes på Marienlyst Stadion med inte mindre än tolv raka matcher utan förlust. Med dessa förutsättningar känns alla tecken helt nödvändiga.

Match 13: Vålerenga – Odds BK | Speltips: 12

Vålerenga har varit en stor besvikelse i årets ligaspel. Hemmalaget har inte vunnit någon av de sex senaste matcherna i serien och återfinns på en blygsam 13:e-plats. Odd gör det skapligt efter sina förutsättningar. OBK har bland annat två raka segrar på bortaplan mot Ham-Kam och Jerv. Skador och sjukdomar ska därtill vara mer eller mindre utraderade hos besökarna. Räkna med en svängig match med troligen en del mål på Intility Arena. “Gubben”, etta-tvåa, är ett utmärkt val.

Antal rader: 432 | Spelstopp: Lördag kl. 14.59

KUPONGENS SÄKRA: Molde

Formstarka Molde ska utan att behöva förta sig nämnvärt kunna defilera hem en ny seger mot svaga Jerv. Banketta på Aker Stadion.

CHANSNINGEN: Ålesund

Bodö/Glimt blir för hårt spelade hemma mot ett bra Ålesund. Högersidan på Aspmyra är viktiga inslag i jakten på större stålar.

Gå till Stryktipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se