Speltips Superligaen

  1. Home
  2. /
Superligæn Författare: 2018-02-07T13:08:06+02:00

Superligæn är den danska motsvarigheten till Allsvenskan. Stora klubbar såsom FC Köpenhamn, Bröndby och Midtjylland ser till att skapa rejält drag och spänning. På speltips.se kan du ta del av våra speltips från ligan där många svenskar spelar till vardags.

Speltips för Superligaen

Speltips.se tillhör landets främsta speltipshemsidor och har ambitionen att ständigt växa och bredda vårt utbud. Våra välinsatta rekare ger dig nödvändig statistik och senaste nytt från de europeiska fotbollsligorna, däribland danska Superligæn.

Ligans popularitet

Danska Superligæn är en liga som, liksom Allsvenskan i Sverige, ligger danskarna varmt om hjärtat. Bland annat derbyna mellan storklubbarna FC Köpenhamn och Bröndby bjuder på storslaget tryck på läktarna och ligan har dessutom presterat bra sportsligt de senaste åren. Ligan är som sagt populär i Danmark, men har inte riktigt något internationellt erkännande, även om vissa matcher går att se på Viasat och Viaplay här i Sverige.

Superligaens historia

Superligæn grundades 1991 och ersatte då gamla 1. Division som den högsta divisionen i dansk fotboll. Till en början deltog endast 10 lag i ligan men säsongen 1995/96 utökades antalet till 12. Sedan förra säsongen deltar nu 14 lag. Genom åren har ett antal stora företag varit huvudsponsor till ligan vilket synts i namnet. Bland dessa företag finns Coca-cola och SAS men idag är det försäkringsbolaget Alka som är huvudsponsor. Mesta mästare i Superligæn är FC Köpenhamn med 12 ligatitlar.

Så ser Superligaen ut idag

Superligæn spelas till skillnad från sina nordiska motsvarigheter höst/vår och tar i december vinteruppehåll fram till februari. Idag deltar 14 lag i ligan och alla möter varandra två gånger i grundspelet. Därefter gör de sex bästa lagen upp om titeln i en mästerskapsserie medan övriga åtta lag kämpar om att undvika nedflyttning. FC Köpenhamn är regerande mästare och har dominerat de senaste två åren men utmanas verkligen i år av främst Midtjylland, Bröndby och Nordsjælland.