Speltips Superligaen

  1. Speltips
  2. /
Superligæn Författare: 2021-11-03T14:17:30+01:00

Superligæn är den danska motsvarigheten till Allsvenskan. Stora klubbar såsom Köpenhamn, Bröndby och Midtjylland ser till att skapa rejält drag och spänning. På speltips.se kan du ta del av våra speltips från Superligaen där många svenskar spelar till vardags. Givetvis är alla våra betting tips från Superligaen helt utan kostnad.

Spelbolag med odds på Superligaen

Speltips för Superligaen

Speltips.se tillhör landets främsta sidor för speltips och har ambitionen att ständigt växa och bredda vårt utbud. Våra välinsatta rekare ger dig nödvändig statistik och senaste nytt från de europeiska fotbollsligorna, däribland danska Superligæn. Hos oss kan du ta del av grymma speltips från Superligaen, med djupgående analyser och senaste informationen. Alla våra betting tips från Superligaen kan ni ta del av helt utan kostnad.

Ligans popularitet

Danska Superligæn är en liga som, liksom Allsvenskan i Sverige, ligger danskarna varmt om hjärtat. Bland annat derbyna mellan storklubbarna FC Köpenhamn och Bröndby bjuder på storslaget tryck på läktarna och ligan har dessutom presterat bra sportsligt de senaste åren. Ligan är som sagt väldigt populär i Danmark, men har inte riktigt något internationellt erkännande, även om vissa matcher går att se på Viasat och Viaplay här i Sverige. Det är dock en liga som är på kraftig uppgång, i synnerhet när det kommer till popularitet, talangutveckling och kvalité på fotbollen överlag.

Superligaens historia

Superligæn grundades 1991 och ersatte då gamla 1. Division som den högsta divisionen i dansk fotboll. Till en början deltog endast 10 lag i ligan men säsongen 1995/96 utökades antalet till 12. Idag är det 14 lag som deltar i ligan. Genom åren har ett antal stora företag varit huvudsponsor till ligan vilket synts i namnet. Bland dessa företag finns Coca-cola och SAS men idag är det försäkringsbolaget Alka som är huvudsponsor. Mesta mästare i Superligæn är FC Köpenhamn med hela 13 ligatitlar.

Så ser Superligaen ut idag

Superligæn spelas till skillnad från sina nordiska motsvarigheter höst/vår och tar i december vinteruppehåll fram till februari. Idag deltar 14 lag i ligan och alla möter varandra två gånger i grundspelet. Därefter gör de sex bästa lagen upp om titeln i en mästerskapsserie medan övriga åtta lag kämpar om att undvika nedflyttning. Köpenhamn, laget från huvudstaden, är det lag som har dominerat ligan de senaste 10-15 åren, men på senare år har lag som Midtjylland, Bröndby och Nordsjælland stuckit upp som rejäla utmanare.

Kommande matcher i Superligaen