Speltips Coppa Italia

  1. Speltips
  2. /
Coppa Italia Författare: 2021-11-02T16:16:03+01:00

Coppa Italia är en cup med lång tradition och många häftiga matcher och lag. Med speltips.se kan du ta del av ett varierat utbud av speltips ifrån den italienska cupen och dryga ut din bettingkassa. Våra insatta experter förser er läsare med gratis betting tips från Coppa Italia, med fullständiga analyser och senaste nytt.

Spelbolag med odds på Coppa Italia

Speltips för Coppa Italia

Ta del av vassa speltips från Coppa Italia här på speltips.se! Vi förser våra följare med vassa speltips från de största sporthändelserna i världen. Fotboll är den sport som vi är mest specialiserade inom och här erbjuder vi ett riktigt brett utbud. Välbehövlig information och senaste nytt underlättar för dig att fatta dina beslut. Vi erbjuder ett varierat utbud av speltips från italienska cupen, Coppa Italia, och det är givetvis helt gratis att ta del av våra betting tips från Coppa Italia.

Turneringens popularitet

Coppa Italia är den mest prestigefyllda cupen inom italiensk fotboll. På klubblagsnivå är det den största titeln man kan vinna i Italien, utöver Serie A. Cupen är därmed högaktad och populär bland de italienska fansen. Jämför man med ligaspelet så får dock inte cupen lika stor uppmärksamhet, åtminstone inte internationellt. Ingen svensk tv-kanal äger för tillfället rättigheterna.

Coppa Italias historia

Coppa Italia startades redan 1922 men det dröjde till 1936 innan den blev återkommande varje år. På grund av andra världskriget avbröts alla fotboll i Italien 1943 och till skillnad från Serie A så kom inte cupen igång igen förrän 1957/58. Därefter har cupen löpt på säsong efter säsong och är idag högaktad inom italiensk fotboll. Mesta mästare i Coppa Italia är Juventus med 13 titlar.

Så ser Coppa Italia ut idag

Cupens format ser i dagsläget ut som så att Serie A klubbar kliver in i turneringen i ett senare skede än de klubbarna i de lägre divisionerna. Från detta skede spelas sedan cupen enligt ett slutspelsformat med hemma respektive bortamöten. Vinnaren i cupen kvalificerar sig för kommande säsongs Europa League-turnering. Alla de största klubbarna inom Italien, såsom Juventus, Napoli, Inter och Milan, deltar i cupen vilket innebär att det blir många häftiga matcher att se fram emot varje säsong.