Erkan Zengin är fortfarande inte spelklar för Hammarby. Hans gamla klubb Eskisehirspor vill inte godkänna övergången, enligt mittfältaren själv.
– Det är löjligt som fan, säger en irriterad Zengin till Fotbollskanalen.

Erkan Zengin missade Hammarbys premiär i allsvenskan mot Sirius på grund av att han inte blivit spelklar för klubben.Och fortsatt har parterna inte hittat en lösning på problemet. Det fick i sin tur Erkan Zengin att rasa. I en tweet på turkiska skickade han en kraftig känga till sin tidigare klubb.

När Fotbollskanalen ringer upp Zengin förklarar han läget:

– Det handlar om min licens. De vill inte ge den. Vi får se vad som händer nu. Jag har en vecka på mig nu och fixa det. Det är hos Fifa i alla fall, just nu. Vi får se vad som händer, säger han.

Så just nu är läget oförändrat, att du inte är spelklar?
– Exakt. De ger inte okej till att jag ska spela. Det är helt fel av dem.

Hur känns det att du hamnat i den här situationen?
– Det är löjligt som fan, det är löjligt. Man blir bara irriterad alltså. Låt människor spela fotboll i stället. Låt dem göra vad de vill. Varför ska man hålla på så här? Det är det jag inte fattar, säger han, innan han tillägger att han inte önskar kommentera ärendet mer.

”Vi följer upp det dagligen”

Zengin kom till Hammarby efter att han och Eskisehirspor brutit kontraktet. Zengin skrev på ett kontrakt som löper över fem månader. Men när han kan spela är i dagsläget oklart.

Sportchefen Jesper Jansson om situationen:

– Egentligen är det en sak mellan Erkan och hans förra klubb. I och med de inte har godkänt i TMS-systemet (Fifas Transfer Matching System) så får vi bistå Erkan och vända oss via Fifa så att han får ett temporärt speltillstånd, säger han till Fotbollskanalen.

Varför vill de inte godkänna övergången?
– Det får du nog fråga dem om. Jag kan tycka att det är lite lustigt för de har gått ut i egna medier och sagt att de brutit avtalet med Erkan. Det här TMS-systemet är ett elektroniskt system där man på internationella transfers måste lägga in alla dokument och avtal och sedan måste man ha en mottagare på andra sidan som godkänner det. Gör man inte det så kommer det inte ut något speltillstånd. Därför har vi fått vända oss till Fifa.

Uppfattar du det som att det är en tvist mellan de två eller är det rent administrativt?

– Det får du fråga Erkan om men det är klart att det finns en anledning till att han bröt avtalet.

Vad tror du om tisdagens match?
– Vi följer upp det dagligen och se hur landet ligger. Vi har gjort vad som krävs av oss och nu får vi gå en annan sväng.