Hela 7 miljoner väntar i potten denna jackpot-omgång på Europatipset när vänskapslandskamper, EM-playoff och VM-kval från Sydamerika ska analyseras. Idel landskamper alltså, där just vänskapsmatcher ibland kan vara kluriga till följd av trupprotation, så det gäller verkligen att vara på tå när dragen ska vaskas fram. Bara att kavla upp ärmarna och staka ut vägen mot 13 rätt!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Sverige | Speltips: 1X2

Janne Andersson sitter i corona-karantän och hans högra hand Peter Wettergren får ansvaret att coacha blågult mot vår granne i väst. Samtliga spelare som huserar i Storbritannien till vardags stoppas från spel inför detta möte på grund av corona-regler som begränsar inresa till Danmark, vilket har gjort att spelare som Jacob Rinne, Joel Andersson och Oscar Hiljemark (som alla spelar i Danmark till vardags) har blixtinkallats. Det tuffa matchprogrammet gör att bägge nationer vilar en hel drös stjärnor, vilket förstås gör det hela lite mer svårbedömt. Vi bör kunna vänta oss en jämn men underhållande drabbning, där spelare i bägge lagen kommer att vela stärka sina aktier inför framtida landslagsuppdrag. 1X2 känns vettigt i Bröndby.

Match 2: Nederländerna – Spanien | Speltips: 2

Bredd finns hos båda nationerna när Nederländerna och Spanien möts på Johan Cruijff Arena i Amsterdam, och vi lär få bevittna högkvalitativ fotboll trots att trupperna möjligtvis luftas en aning. Här förväntas Frank de Boer och hans “Oranje” dock ställa spelare som Donny van de Beek och Memphis Depay på planen i förhoppning om att kunna mäta sig med spanjorerna. De rödklädda gästerna förväntas ge några nya namn chansen att visa upp sig, medan även ryggradsspelare som till exempel kaptenen Sergio Ramos uppges finnas med från start för att dirigera sina mannar mot en vinst. Hos det bolltrollande bortalaget ska vi komma ihåg att även bänknötarna är av högsta möjliga kaliber. En tuff nöt att knäcka för värdarna, som lär få en kämpig afton. Till nuvarande procent (cirka 40) spikas tvåan!

Match 3: Tyskland – Tjeckien | Speltips: 1X

Jogi Löw förväntas rotera friskt i den tyska maskinen genom att plocka in ett gäng nya spelare som till exempel Hoffenheims stjärnkeeper Oliver Baumann och PSV Eindhoven-försvararen Philipp Max. Silhavys Tjeckien reser till Tyskland med ett relativt namnkunnigt lag, där spelare som Soucek och Vydra uppges starta. Gästerna har visat upp ett stabilt spel på resande fot, även om det blev respass mot Skottland senast, trots stort spelövertag. Die Mannschaft är alltid svårgenomträngliga och har ett i grunden välorganiserat fotbolls-DNA oavsett vilka spelare de ställer ut på planen. Tyskarna målas i vanlig ordning upp till gigantiska favoriter, men det är inget skräpgäng som står på andra sidan och den överstreckade ettan får sällskap av det självklara rensarkrysset. 1X.

Match 4: Belgien – Schweiz | Speltips: 1

I Bryssel är det knappast någon överraskning att både Martínez och Petkovic förväntas prova nytt spelarmaterial i uppvärmningen inför Nations League, som dessa träningslandskamper i praktiken är. Gästande Schweiz har en mindre smickrande resultatrad i ryggen, där det blivit fyra raka tävlingsmatcher utan vinst. Belgien däremot trivs i hemlandet och vi får backa över fyra år bakåt i tiden för att hitta det tillfälle när världsettan på FIFA:s ranking av landslag senast förlorade här. Kvällens motstånd har precis som många andra nationer haft det svårt vid tidigare Belgien-besök och har tvingats till att kapitulera vid de tre senaste tillfällena. Hemmalaget har en bred bänk och även om det kastas om en del i laget singlas ettan utan att tveka!

Match 5: Frankrike – Finland | Speltips: 1

“Les Bleus” välkomnar våra finska grannar till klassiska Stade de France denna afton där klasskillnaden ska vara enorm. Finnarna förväntas spela bland andra Pukki, Pohjanpalo och Sparv, som innebär att det i stort sett bästa finska laget äntrar gräset i Frankrike i syfte att samla på sig erfarenhet mot tuffast tänkbara motstånd. På andra sidan står superstjärnor som Coman, Mbappé och Martial, vilket säger det mesta om den troliga utgången för matchen. Deschamps gäng bör kunna promenera hem segern och ettan är en bombspik!

Match 6: Polen – Ukraina | Speltips: X2

På Silesian Stadium i Chorzow är det ett formstarkt Polen som tar emot ett Ukraina som fått kämpa i sviterna av coronapandemin den senaste tiden. De gulblåa har verkligen gjort det bästa av situationen och bland annat lyckats besegra mäktiga Spanien trots rejält försvagat manskap. Polackerna förutspås ställa upp med ett relativt slagkraftigt lag på hemmaplan, och om världsstjärnan Robert Lewandowski finns på planen återstår att se. Andriy Shevchenkos gästande mannar ska kunna mäta sig med värdarna och ges här goda chanser till poäng. När ettan streckas högt blir X2 den rätta vägen att gå om någon större utdelning ska kunna skördas.

Match 7: Serbien – Skottland | Speltips: 1

Över till torsdagens EM-kval där ett Serbien med Aleksandar Mitrovic i spetsen välkomnar Skottland till den alltid svårspelade Rajko Mitic-arenan i Belgrad. Värdarna får här klara sig utan skadade mittbacken från Werder Bremen, Milos Veljcovic, samt Sassuolo-strikern Filip Djuricic som testat positivt för covid-19. Trots avbräcken är det ett namnkunnigt hemmalag som väntar när Steve Clarkes mannar äntrar planen. Skottarna, med spelare som Robertson och McTominay som leder vägen, är absolut inget dåligt landslag, men har haft det kämpigt på resande fot när det vankats tuffare motstånd. Svenska folket vill gärna gardera här, men sanningen är att ettan är högst trolig. Till nuvarande procent (cirka 60) lämnas den allena!

Match 8: Ungern – Island  | Speltips: X2

Ungern har stått för en imponerande räd den senaste tiden, där lag som Turkiet och Serbien åkt på pumpen mot Marco Rossis gäng. I många matcher har de rödklädda varit underlägsna spelmässigt, men trots det hittat sätt att plocka poäng. Erik Hamréns Island har ställts mot tuffa motståndare som England, Belgien gånger två samt Danmark den senaste tiden och stundtals stått upp på ett imponerande sätt. Mot Engelsmännen var islänningarna till exempel inte speciellt långt ifrån att plocka en poäng. Klass går att finna i truppen hos gästerna från den nordiska ön och de blåklädda ska inte på något sätt räknas bort här. På Puskás Aréna är det en jämn batalj som väntar och vi ser ut att få supervärde på bortalaget. Den överbetrodda ettan klivs helt och X2 sitter som en smäck.

Match 9: Georgien – Nordmakedonien | Speltips: 2

I Georgien är det två offensivt svaga och kryssbenägna lag som ställs mot varandra. Lagen möttes så sent som i mitten av oktober i Nations League – då slutade tillställningen föga förvånande 1-1. Värdarna får ses som det aningen svagare laget och lyckades inte hämta tre poäng i det senaste mötet trots att Nordmakedonien spelade en stor del av matchen med en man mindre. Hos gästerna finns spännande spelare som Pandev och Elmas, och den typen av spets kan bli tungan på vågen denna afton. När de flesta Europatipparna helgarderar är det inte någon dum idé att våga ta ställning. Tvåan är ett riktigt spännande spikalternativ!

Match 10: Nordirland – Slovakien | Speltips: 1X

Det luktar målsnålt på Nordirland när två minst sagt defensivt inriktade lag drabbar samman. När lagen möttes senast var det i en träningslandskamp i Slovakien för fyra år sedan och den matchen slutade, just det, 0-0. Värdarna förväntas på nordirländskt vis fokusera på att freda den egna målburen och hota offensivt när fasta situationer uppstår, medan gästerna kan bjuda på aningen högre kvot av skönspel när tillfälle ges. Ian Baracloughs grönklädda manskap kliver in som ytterst knappa favoriter, men om det någon gång är tillfälle att singla krysset är det i den här typen av matcher. Inled i mitten men komplettera med ettan om möjligheten finns.

Match 11: England – Irland | Speltips: 1X2

“Three Lions” tar emot grannen Irland i en träningslandskamp på Wembley denna torsdagskväll. De vitklädda värdarna behöver genrepa inför Nations League-mötet med Belgien på söndag och trots att Trent Alexander-Arnold har tvingats lämna återbud samt att Marcus Rashford är högst osäker till spel så lär engelsmännen ställa upp med en slagkraftig elva. Gästerna har kämpat rejält den senaste tiden och vinsterna har helt uteblivit, men de grönklädda har gott om namnkunniga spelare i truppen. Vi ska komma ihåg att det här är en träningslandskamp och känslan är att det kan stå och väga länge om värdarna inte lyckas få hål på bortalaget i ett tidigt skede. Att Gareth Southgates manskap ska målas upp till närmare 90 procent på kupongen är inte förenligt med de verkliga vinstchanserna. In med samtliga tecken och hoppas på rensarskrällen!

Match 12: Wales – USA | Speltips: 1

Även Wales genrepar inför helgens möte med Irland, där ett spännande USA kommer på besök. Amerikanerna har ingen tävlingsmatch inplanerad i närtid, men tar chansen att samla på sig erfarenhet mot europeiskt motstånd. Om superstjärnan Gareth Bale finns på planen hos värdarna återstår att se, men mycket tyder på att det blir så. Förbundskapten Giggs har varit i blåsväder på det privata planet och kommer inte finnas med här för att coacha sitt landslag på hemmaplan. De blåvitröda gästerna har inte spelat en landskamp sedan februari, och är därmed svåra att bedöma. Det är inte en speciellt namnkunnig trupp som synas, men det finns ett gäng intressanta spelare att hålla ögonen på, som till exempel 17-årige Musah som håller till i spanska Valencia till vardags. Klart är att värdarna är favoriter, och även om ettan redan streckas högt lämnas den ensam.

Match 13: Bolivia – Ecuador | Speltips: 1X2

På Estadio Hernando Siles i La Paz drabbar Bolivia och Ecuador samman i det sydamerikanska VM-kvalet. Det är två relativt formsvaga lag som ställs mot varandra, där Bolivia på pappret får ses som det svagare herrskapet. César Farías gäng ligger hopplöst sist i kvaltabellen med 1-7 i målskillnad, medan gästerna nosar på kvalificeringsplatserna och jagar tre viktiga poäng. Hemmatraditionen är dock stark i Sydamerika och kvällens hemmalag är inget undantag. I hemmaborgen brukar bolivianerna inte ge bort poäng utan vidare och senast hade de grönklädda till exempel spelövertag under långa stunder i 1-2-förlusten mot skickliga Argentina. Värdet finns ute till vänster och den som vågar kliver tvåan helt, men tillåter plånboken kan denna fajt gott helgarderas.

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 19:29

Kupongens säkra: Frankrike

De regerande världsmästarna målas med rätta redan högt på kupongen, och strecken matchar de verkliga vinstchanserna. Våra finska grannar ska inte ha något att hämta på Stade de France och kommer att avfärdas enkelt av de franska superstjärnorna.

Chansningen: Irland

Engelsmännen ses förstås som stora favoriter hemma på Wembley, men med ett par spelare på skadelistan, samt att det ska tas i beaktning att detta faktiskt är en träningsmatch, streckas värdarna på tok för högt. In med alla tecken ögonaböj!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se