Det är landskamper för hela slanten på torsdagens Europatips som avslutas först natten mot fredag. VM-kvalet i Europa inleder och därefter beger vi oss till varmare breddgrader då Sydamerikas dito ska tittas till. En kvalfajt till U21-EM tar oss slutligen i mål. Vi börjar med den stora höjdpunkten med blågula ögon sett!

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Georgien – Sverige | Speltips: X2

Vi inleder som sagt med den viktigaste matchen på kupongen sett ur ett svenskt perspektiv. Janne Anderssons gäng kan vid seger, och ett spanskt poängtapp i Grekland, bli klara för VM i Qatar denna torsdag. Extra intressant är att en viss Zlatan Ibrahimovic är redo för spel. Lita på att vår störste stjärna genom alla tider lär vara sugen på att visa upp sig i landslaget igen. Då Georgien är klasser sämre än Blågult är bortasegern högst trolig, men tipparna streckar med hjärtat och ger tvåan på tok för högt förtroende. Även om vi såklart hoppas på ett svenskt VM-avancemang så måste krysset med i ekvationen. X2.

Match 2: Grekland – Spanien | Speltips: 2

En annan viktig match för alla som hejar på Blågult är mötet mellan Grekland och Spanien. Grekerna spelade bort sina chanser på Friends Arena i den förra kvalomgången. I samma veva drog både Anastasios Bakasetas och Pantelis Chatzidiakos på sig varsin avstängning. Det är inte till fördel för Sverige då ett spanskt poängtapp skulle innebära att VM-biljetten är säkrad. Nu talar det mesta istället för en spansk seger och Luis Enriques mannar bör pulverisera en försvagad hemmanation om de klarar av att hantera nerverna. Tvåan står stadig allena.

Match 3: Rumänien – Island | Speltips: 1X

Rumänien drar på sig favoritkostymen mot ett Island som det stormat kring denna höst. Gästerna från den blåsiga ön har spelare som varit inblandade i jätteskandaler och en förbundsstyrelse som hoppat av mitt i brinnande kvalstrid. Allt detta gör att det är svårt att se hur en bortaseger ska bli till här. Rumänerna har klasslirare som Hagi och Mitrita i truppen och ska kunna ta minst en pinne hemma i Bukarest, där de slog Armenien senast det begav sig. 1X ramar in denna tillställning väl.

Match 4: Irland – Portugal | Speltips: 1X2

Irland gästas av ett Portugal som ska försöka passera gruppettan Serbien i tabellen. Räkna således med påslagna besökare i Dublin. Senast landslagen möttes, då på den Iberiska halvön, var irländarna nära att ta tre poäng innan en viss CR7 klev fram med dubbla påsar i matchens slutskede. Men den bataljen är alltjämt ett kvitto på att Stephen Kennys värdar har kunnandet som krävs för att störa även de stora fotbollsnationerna. Hemma på ön är whiskey-älskarna svårslagna och kommer att göra allt i sin makt för att störa Cristiano och hans följeslagare. Då ettan just nu streckas under fem procent är det bara att rulla ut heltäckningsmattan och hoppas på en knall som bör rensa fint bland kupongerna. Go Ireland!

Match 5: Slovakien – Slovenien | Speltips: 1X2

Detta kommer att bli en jämn duell mellan två nationer som värderas som någorlunda likvärdiga på oddsmarknaden. Slovakien utses till knappa favoriter i hemlandet, men ett Slovenien med Atalanta-stjärnan Ilicic i truppen ska inte underskattas. Dessvärre för båda landslagen har Ryssland och Kroatien kopplat greppet om första- och andraplatsen i Grupp H, men trots det står ära och heder på spel. Krysset ligger klart närmast till hands, men med värde till höger kan det vara klokt att låta penseln börja där. Måla sedan så länge stålarna räcker.

Match 6: Armenien – Nordmakedonien | Speltips: 2

Armenien och Nordmakedonien nosar båda på andraplatsen i Grupp J då bägge nationerna står på tolv poäng. Tyskland har föga förvånande redan säkrat förstaplatsen och är således klara för VM nästa år, men playoffplatsen är up for grabs då Rumänien bara har en pinne mer på kontot. Räkna därför med två desperata landslag i Yerevan. Sett till kunnande hålls gästerna snäppet högre då de rödgula bland annat ståtar med namn som Alioski (Leeds) och Elmas (Napoli) i startelvan. Hemmanationen övertygade inte mot Rumänien senast och riskerar att ånyo bli ett nummer för små. Intressant spiktvåa!

Match 7: Azerbajdzjan – Luxemburg | Speltips: X

Ett förmodat målsnålt möte går av stapeln i Baku där Azerbajdzjan och Luxemburg ska göra upp. Det är ingen överraskning att dessa två nationer inte har något med VM-biljetterna att göra då jättarna Portugal och Serbien seglat iväg i toppen av Grupp A. Gästerna från skatteparadiset har däremot gjort det bra sett till resurserna då den tidigare blåbärsnationen står på sex pinnar. Dessvärre har målsprutan Rodrigues varit skadad i sitt franska klubblag och lär inte komma till spel, vilket innebär en offensiv försvagning. 0-0 eller 1-1 är troligen resultat när slutsignalen går. Spikkrysset kittlar!

Match 8: Ryssland – Cypern  | Speltips: 1

Det är David mot Goliat i öst där Ryssland välkomnar ett bortasvagt Cypern till St. Petersburg och Gazprom Arena. Cyprioterna har torskat samtliga kvalmatcher utanför hemlandet och det är därför inte speciellt anmärkningsvärt att Nikolaos Kostenoglous brödraskap huserar på jumboplatsen. Ryssarna har namnkunniga spelare som Smolov och Miranchuk i truppen och kommer inte vika en tum i moderlandet. Får värdarna in ett tidigt mål bör denna tillställning vara avgjord redan i halvtidsvilan. Ettan är bara att banka av tros hög procent.

Match 9: Ecuador – Venezuela | Speltips: 1X

Ecuador har stått för ett kanonfint kval så här långt då Enner Valencia och hans lärjungar huserar på tredjeplatsen bakom Brasilien och Argentina. Poängmässigt är det dock ett getingbo bakom de två giganterna, så ett poängtapp skulle kunna innebära att hemmanationen halkar flera placeringar. Venezuela är tokjumbo och kommer inte att resa till Qatar nästa år. För gästerna handlar allt om ära och heder, men trots ett hårt kämpande kollektiv ska de inte kunna rå på ett klart skickligare Ecuador i denna landskamp. Ettan agerar utgångstecken och krysset säkrar upp bredvid. 1X.

Match 10: Paraguay – Chile | Speltips: 1X

Både Paraguay och Chile har chansen att avancera mot VM-platserna. Tre poäng i denna fajt skulle smaka mumma för bägge nationerna. För tillfället huserar de nedanför det berömda strecket, men skulle Uruguay och/eller Colombia, som huserar ovanför, tappa poäng uppstår en gyllene möjlighet att segla förbi. Både oddssättarna och tipparna tror på en jämn match och kommer troligen få rätt i det. Chilenarna har inte alls övertygat i kvalet vilket även tabellplaceringen indikerar. Värdnationen är snäppet sämre än besökarna, men i hemlandet kan de störa samtliga sydamerikanska nationer. 1X torde räcka.

Match 11: Brasilien – Colombia | Speltips: 1X2

Brasilien är föga förvånande redan klara för VM i Qatar, men ska sambalirarna lyckas knipa gruppsegern före rivalen Argentina vill det till att de är påkopplade. Zapata och gänget i Colombia äntrar Sao Paulo med tre raka kryss innanför västen (samtliga 0-0). Ska de mäkta med att lägga mäktiga Brasilien på rygg måste nyss nämnda Atalanta-stjärna med följe växla upp rejält i de främre leden. I defensiven finns det däremot inget att klaga på då gästerna sällan släpper in billiga mål. Med värde till höger måste ettan få sällskap av alla övriga tecken. Jobba in en bortaskräll till fin procent!

Match 12: Peru – Bolivia | Speltips: 1

Det ser tufft ut för Peru som efter förluster mot Bolivia och Argentina halkat efter i kvalet. Tre poäng mot samma Bolivia, på hemmaplan denna gång, är ett måste om MFF:s Sergio Pena och hans landsmän ska lyckas ta sig till andra raka världsmästerskapet. Det som talar för de rödvita värdarna är att bolivianerna främst trivs hemma på hög höjd. På resande tass har César Farías landslag åkt på tre raka förluster. Hemmanationen är ett par snäpp vassare vilket oddssättarna påvisar. Ettan kan gott singlas upp till 75 procent.

Match 13: England U21 – Tjeckien U21 | Speltips: 1

Englands unga lejon är “bara” treor i sin grupp där Tjeckien, som gästar Turf Moor denna torsdag, toppar tabellen. Det råder dock inget snack om att värdnationen är stora favoriter inför denna batalj. Evertons supertalang Anthony Gordon gör debut för U21-landslaget och kommer att hota underlägsna tjecker från sin ytterposition om han ges speltid. Här råder det klasskillnad och allt talar för att besökarna tappar poäng i toppstriden. Då ettan streckas till runt 60 procent i skrivande stund är det bara att hämta spikpistolen ögonaböj!

Antal rader: 432 | Spelstopp: kl. 17:59

Kupongens säkra: Ryssland

Ryssland kommer troligen att rulla ut Cypern hemma i St. Petersburg. Allt talar för att Smolov, Miranchuk och övriga stjärnor hos “Den ryska björnen” avgör denna duell i ett tidigt skede.

Chansningen: Irland

Senast Irland och Portugal möttes var de förstnämnda nära att stå för en riktig smällkaramell. Stephen Kennys gäng ska således ses med goda chanser att störa desperata portugiser hemma på ön. Alla tecken.

Till Europatipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se