Färjestad gjorde matchserien kort och bestämd mot Malmö. Nu är värmlänningarna klara för kvartsfinal i SHL efter ett förlängningsdrama i den avgörande matchen.

Färjestad är klara för kvartsfinal i SHL efter ett förlängningsdrama mot Malmö. Oskar Bäck blev den avgörande faktorn i åttondelsfinalen som han avgjorde i övertid. Säsongen är i och med detta över för Malmö, som haft stora problem med smitta i laget senaste tiden och fått skjuta upp en hel drös med matcher inför slutspelet. Formen har därmed inte heller varit den klaraste. Färjestad gjorde matchserien kort och tog två raka segrar för att sedan avancera vidare.

Färjestad får nu möta antingen Växjö eller Rögle, beroende på hur det går i åttondelsfinalen mellan Frölunda och Djurgården. Oskar Bäck, som avgjorde åttondelsfinalen under onsdagskvällen var nöjd med avancemang och önskade motstånd i den väntande kvartsfinalserien.

Vilka jag vill möta? Det vete fan. Ettan tror jag, Växjö, säger Bäck.

Kvitterat i Scandinavium

Frölunda vände underläge och tog ledningen i matchserien mot Djurgården senast. Men när man vände hem till Göteborg under onsdagen kunde man inte utnyttja matchbollen man skapat sig. Djurgården hade vaknat och vann på ett mycket övertygande och smått överlägset sätt. Slutresultatet skrevs till 7-2 i gästernas favör efter att man tagit en tidig och större ledning i matchen. Nu väntar en avgörande match mellan rivalerna från Sveriges två största städer under torsdagskvällen. Den här gången vill Frölunda ta revansch och visa att man är starka hemma i Scandinavium, där matchen återigen spelas.

Frölunda mot Djurgården spelas under torsdagskvällen, kl 19.00. Vinnaren avancerar vidare till kvartsfinal i årets SHL.