Zlatan Ibrahimovic är utslagen ur Europa League med sitt italienska Milan, men Victor Nilsson Lindelöf avancerade. Här är kvartsfinalerna i Europa League.

Fokuset låg starkast på Champions League under fredagsförmiddagen. Kvartsfinalerna har lottats fram i den största av klubblagsturneringar. Tätt efter den lottningen lottades även Europa League, där stora lag som Manchester United, Ajax och Arsenal är kvar i turneringen. Dinamo Zagreb stod för åttondelsfinalernas största skräll när Jose Mourinhos Tottenham besegrades. Nedan följer samtliga kvartsfinaler som väntar under i aprilmånad.

  • Granada (Spanien) – Manchester United (England)
  • Arsenal (England) – Slavia Prag (Tjeckien)
  • Ajax (Holland) – Roma (Italien)
  • Dinamo Zagreb (Kroatien) – Villarreal (Spanien)

Kvartsfinalerna spelas den 8 april och den 15 april. Turneringen avslutas i slutet av maj, på Gdansk Arena i Polen. Regerande mästarna i Europa League heter Sevilla.

Lindelöf ensam svensk

Manchester United har gått starkt i både ligan och Europa League den här säsongen. Det, trots att man gått upp och ner i perioder då och då. Svenskmötet mellan Milan och Manchester United avgjordes i torsdags och Nilsson Lindelöf drog det längsta strået mot en inhoppande Zlatan Ibrahimovic i 1-0 segern. Den svenske mittbacken fick även ta emot pris som planens bästa spelare efter en mycket bra insats. Åttondelsfinalen mot den italienska storklubben blev spännande och det är ett fint erkännande att ta sig vidare därifrån. Nu väntar dessutom lättare motstånd, på pappret åtminstone, när Granada är kommande kvartsfinalmotståndare.

Manchester Uniteds första möte mot Granda spelas den 8 april medans returmötet spelas den 15 april.