Det stora folkkära evenemanget Juniorvärldsmästerskapet (JVM) i ishockey kommer till Sverige 2024. Göteborg har fått tillbaka arrangörskapet i JVM.

JVM i ishockey kommer till Sverige och Göteborg. Staden var tidigare tänkt att arrangera JVM 2022, men blev av med värdskapet. Nu har Sveriges näst största stad fått tillbaka värdskapet och turneringen kommer spelas i Frölunda Indians två hemmaplaner Scandinavium och Frölundaborg. JVM 2024 tar vid den 26 december 2023 och avslutas den 5 januari 2024. Göteborg som värdstad är en perfekt lösning för Juniorvärldsmästerskapet och värdarna är väldigt nöjda med lösningen.

Att återigen få möjlighet att se världens bästa juniorspelare på hemmaplan är både roligt och viktigt, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Sjunde gången på svensk mark

Juniorvärldsmästerskapet, JVM, har tidigare arrangerats sex gånger i Sverige: 2014 i Malmö, 2007 i Leksand och Mora, 2000 i Skellefteå och Umeå, 1993 i Gävle, 1984 i Norrköping och Nyköping samt 1979 i Karlstad. Det svenska juniorlandslaget har haft en del framgångsrika mästerskap men bara bärgat två guld genom tiderna, 1981 och så sent som 2012, när Mika Zibanejad blev stor hjälte efter ett förlängningsdrama.

JVM 2024 kommer att arrangeras av Sverige och i Göteborg, vilket blir landets sjunde värdskap för turneringen. Sverige kommer att ha stora förväntningar på sig och vi kommer att samla världens bästa juniorer på hemmaplan, både från Sverige men också andra stornationer.