Kansas City Chiefs axlar favoritskapet i årets Super Bowl. Finalmatchen i NFL går av stapeln i natt och förväntas ha över 100 miljoner tittare.

Frågorna är många inför årets Super Bowl med tanke på läget runt omkring i världen. Beslutet att ha 22 000 åskådare på arenan är taget, det är en kraftig minskning från förra årets 62 000. Matchen spelas mellan de regerande mästarna Kansas City Chiefs och Tampa Bay Buccaneers vilket också betyder att sportens bästa spelare just nu, Patrick Mahomes, möter genom tidernas bästa spelare, Tom Brady.

Matchen startar en halvtimme efter midnatt (00.30) och håller på i ungefär fyra timmar. Super Bowl är den största sporthändelsen i USA och förväntas ha omkring 100 miljoner tv-tittare världen över. Tittarna får utöver matchen ta del av ett halvtidsevenemang med Abel Makkonen Tesfaye från The Weeknd.

Regerande mästarna Kansas City Chiefs står i 1.64 att vinna matchen medans utmanaren Tampa Bay Buccaneers står i 2.38 hos Unibet.

Super Bowl 2021 – säkerheten i fokus

Det största sportevenemanget i all ära men under den här upplagans Super Bowl är säkerheten i fokus. Finalarenan Raymond James Stadium i Tampa rymmer vanligtvis 65 000 åskådare men tar, som vi nämnde tidigare, bara in 25 000 åskådare under finalen. Publik på arenan är givetvis ett steg framåt under pandemin och 7500 av dessa är vaccinerade sjukvårdsarbetare. Säkerheten är i stort fokus inför finalen, inte bara för att publiken bör tilldelas munskydd och handsprit vid ankomst utan också för de hot som kretsar kring årets upplaga. Enligt media är fansen i fokus när terrorhotnivån är hög efter senaste tidens händelser.

– Vi såg vad som hände i DC, och om någon skulle få för sig att vilja få fram ett politiskt budskap… det är något vi har i tankarna, säger FBI-agenten Michael McPherson, som ansvarar för säkerheten i Tampa, till nyhetsbyrån Reuters.

Förhoppningen är att Super Bowl-matchen mellan Chiefs och Buccaneers får avgöras utan några andra strider.