Kevin Durant från Brooklyn Nets hade en mycket speciell kväll när hans NBA-klubb tog emot Toronto i natt. Stjärnan tvingades tillslut lämna planen.

Stjärnfyllda Brooklyn Nets tog emot Toronto Raptors under natten och det blev en mycket speciell match på fler än ett sätt. Storstjärnan i Nets, Kevin Durant, var osäker redan inför matchen med tanke på att han varit i närheten av en person som precis coronatestats. Durant fanns som väntat inte med från start i matchen, men fick i slutet av första perioden lämna bänken och spela sina första minuter i matchen.

Kevin Durants match tog en helt annan vändning i den sista och avslutande perioden av matchen. Det visade sig att personen som testats för viruset lämnat ett positivt test. Durant fick återigen lämna planen, i respekt mot ligans hälsoregler. Han spelade 19 minuter och gjorde åtta poäng. Laget förlorade tillslut matchen med 123—117.

Läget var oklart – Harden om händelsen

Kevin Durant fick vara med på bänken trots att man redan innan matchen visste om att han varit i närheten av en person som testat sig för viruset. Brooklyn Nets är i stort behov av stjärnan, som snittat 29,5 poäng den här säsongen, och fick betala dyrt för att situationen blev som den blev.

– Det är tufft att bli av med Kevin Durant två gånger under samma kväll. Det var inte lätt, men vi måste kunna anpassa oss, det är så här säsongen kommer att se ut, sa tränaren Steve Nash till ESPN.

Stjärnfyllda Nets har spelare som Kyrie Irving och James Harden den här säsongen och ses därför som en av favoriterna till titeln. James Harden uttalade sig även han om nattens händelse och menar att matchen inte borde ha spelats.

– Jag fattar inte vad problemet är. Jag anser att matchen borde skjutits upp. Om vi snackar om nära kontakter, då har ju Durant varit i närheten av oss alla.

Brooklyn Nets spelar redan i natt mot Philadelphia 76ers. Kevin Durant har inte rest med laget.