Färjestad gjorde processen kort med Malmö i SHL-åttondelen. I Göteborg blev matchserien en match längre, men nu är kvartsfinalerna spikade.

Åttondelsfinalerna är färdigspelade i SHL och kvartsfinalerna är därmed spikade. Färjestad avancerade genom att vinna två raka matcher mot Malmö medans Frölunda fick kämpa rejält för att ta hem matchserien mot Djurgården. Gårdagens tredje och avgörande åttondelsfinal mellan Frölunda och Djurgården blev en ensidig historia. Roger Rönnberg och sitt mästarlag valde en annan matchplan den här gången, vilket gick vägen tillslut. Göteborgarna vann med klara 4-0 i matchen och går därmed vidare Färjestad till kvartsfinalspelet.

Frölunda – Djurgården: 2-1 i matcher

Färjestad – Malmö: 2-0 i matcher

Tuffa motstånd att vänta

Färjestad ordnade extra vila för sig själva efter att ha besegrat Malmö i två raka matcher medans Frölunda får ett tightare spelschema. Redan på lördag är det dags för första kvartsfinalerna, där Frölunda möter Rögle i Ängelholm. För Färjestads del blir det att bita i det sura äpplet och försöka överlista SHL-ettan Växjö, som är den hetaste kandidaten till guldet den här säsongen. Det blir hur som helst fyra kvartsfinaler som har mycket förväntningar på sig inför starten. Här är samtliga kvartsfinaler i SHL den här säsongen.

  • Rögle – Frölunda
  • Växjö – Färjestad
  • Leksand – Örebro
  • Skellefteå – Luleå

Matcherna spelas i bäst av sju. Den första kvartsfinalen spelas på lördag den 10 april.