Barcelona besegrade Huesca på ett mycket övertygande sätt under måndagskvällen. Lionel Messi stod för drömmål i krossen – noterades även för nästa milstolpe i karriären.

Lionel Messi debuterade för Barcelona som 17 åring, sedan dess har karriären pekat spikrakt uppåt. En av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, flertalet rekord, priser och titlar genom åren. Under gårdagens 4-1 vinst mot Huesca, där Messi noterades för två mål och en assist, gick Lionel Messi om före detta storspelaren Xavi antalet matcher för den spanska storklubben. Messi är nu inte bara Barcelonas bäste utan också meste spelare genom tiderna.

Messi gör, 17 år efter sin debut för Barcelona, match 767 för klubben och går därmed upp i flest antal spelade matcher. Barcelona-stjärnan hyllades efter matchen i stora slag och tidigare stjärnor som Ronaldinho, Carles Puyol och tidigare rekordhållaren själv kommenterade milstolpen.

Det är en ära att du slår mitt rekord, säger Xavi i hyllningsvideon till Lionel Messi. 

Barcelona närmar sig Atletico Madrid – efter showen

Kvällen på Camp Nou under måndagskvällen tillägnades Lionel Messi, men det var också ett Barcelona som imponerade. Segern innebär att man närmar sig ligaledaren Atletico Madrid som man i och med segern bara är fyra poäng bakom. Det är uppgjort för en spännande ligaavslutning i Spanien, när ‘Barca’ kan lägga allt krut på ligan medans Atletico Madrid och den andra utmanaren Real Madrid har fokus på Champions League att lägga till. Lionel Messi firade sin milstolpe som Barcelonas meste spelare med att göra tre poäng, fördelat på två mål och en assist. Barcelona vann matchen med 4-1.