Publicerad: 8 maj 2021 kl 10.00

Rögle kunde inte kvittera finalserien mot Växjö i SHL slutspelet. Det blev istället Pontus Holmberg, Växjö, som avgjorde det fjärde finalmötet.

Matchboll Växjö efter att man avgjort den fjärde finalmatchen mot Rögle ikväll. Nu kan man stå som SM-guld vinnare på måndag, då femte och kanske avgörande finalmatchen spelas. Ikväll var det Växjö-forwarden Pontus Holmberg som avgjorde mötet – igen. Växjös tredjefemma har levererat ständigt den här finalserien och ikväll var det alltså dags igen. Matchhjälten går även upp som ensam poängligaledare i slutspelet.

Det var en skön match att vinna, de är starka hemma och att knipa en match på bortaplan är viktigt. Det är ett bra spel, där Marcus Sylvegård fejkar skott och passar snett, säger Pontus Holmberg.

Växjö visar en enorm styrka. Nu har laget visat sig starka i fem raka förlängningar under slutspelet och det verkar omöjligt att bryta den trenden. Mycket talar för att Växjö vinner guldet under måndagen när man dessutom vänder hem till hemmaplanen. Det hade såklart varit ett ypperligt tillfälle att vinna guldet på hemmaplan, trots att publiken saknas.

Den femte finalen spelas på måndag och sänds på TV4.