FIFA vill anordna en ny turnering vid namn “European Premier League” som kommer bestå av de bästa lagen i Europa. Förslaget backas av Liverpool och Manchester United och enligt Sky Sports kan turneringen dra igång redan 2022.

Det har tidigare pratats om att man ska minska antalet lag i Premier League från 20 till 18. Förslaget gick under namnet “Project Big Picture” där Liverpool och Manchester Uniteds ägare låg bakom idén, det förslaget röstades dock ner. Nu är dock Liverpool och Manchester United återigen inblandade i en plan som kan förändra fotbollen helt. Under tisdagen uppgav Sky Sports att FIFA håller på att planera en ny europeisk turnering. Tanken är att 16-18 lag ska delta och att det kommer vara en gräns för fem klubbar per land. Utöver Liverpool och United ska förslaget backas av flera klubbar från England, Frankrike, Tyskland och Spanien.

På en sådan här extravagant turnering kommer det självklart vara en del pengar inblandade. Efter att lagen har gjort upp i ett slutspel kommer vinnaren belönas med en prissumma som kan överstiga en miljard kronor. Sky Sports uppger även också att Wall Street-banken JP Morgan är beredda att göra ett lån på omkring 4,6 miljarder pund, det vill säga drygt 52 miljarder kronor, för att möjliggöra den här turneringen. Det är dock inte helt säkert var UEFA står i frågan då införandet av denna turnering säkerligen kommer påverka Champions League, UEFA:s stora inkomstkälla. Men ett beslut i frågan kan tas redan den här månaden enligt Sky.