Under onsdagskvällen ägde ett krismöte rum med Lionel Messis pappa, tillika agent, och Barcelonas president Josep Bartomeu för att diskutera stjärnans framtid i klubben. Nu uppges det att Messi stannar ett år till i Barca – för att sedan lämna gratis.

– Det är 90 procent chans att han stannar, säger journalisten Martin Arevalo till argentinska TyC Sports.

I lite över en veckas tid har det pratats om att superstjärnan Lionel Messi kommer att lämna FC Barcelona, något som även klubben har bekräftat. Messi har hänvisat till en klausul som ger honom rätt att bryta kontraktet, Barca hävdar dock att den inte längre gäller. Även La Liga har gått ut i ett pressmeddelande där de stöttar Barcelona i denna rättsliga tvist. Det innebär att om argentinaren ska lämna måste en klubb betala hans utköpsklausul på 700 miljoner euro drygt 7,2 miljarder kronor.
Under mötet med Jorge Messi och Bartomeu, som sägs ha varat i flera timmar, ska den förstnämnda ha varit väldigt tydlig med sin åsikt.

– Min son kommer inte att stanna, ska han ha sagt enligt TyC Sport.

Kan stanna i ett år till

Natten till torsdag ska det dock ha blivit en riktig svängom i denna transfersaga. Det dök upp nya uppgifter som säger att Messi kommer stanna i Barca fram till säsongens slut. Det skulle innebära att han fullföljer sitt nuvarande kontrakt med klubben och därefter kan lämna som bosman. Pappan Jorge Messi har även sagt till Deportes Cuatro att de nu undersöker möjligheten för Lionel att stanna i klubben. Journalisten Martin Arevalo ska ha sagt följande till TyC Sports under natten:

–  Det är 90 procent chans att han stannar.

Än så länge har det ryktats mycket om en övergång till Manchester City för argentinaren. Där skulle han i så fall återförenas med sin förre tränare Pep Guardiola, som han vann två Champions League-titlar med 2009 och 2011.