William Nylander imponerade kraftigt i Torontos vinst mot Winnipeg i natt. Lagkamraten och storstjärnan Auston Matthews avgjorde matchen i sudden death.

William Nylander var en stor bidragande orsak till att Toronto besegrade Winnipeg i natt och tog sin första seger på fyra matcher. Nylander fick se sin lagkamrat Auston Matthews avgöra matchen i sudden death efter ett spektakulärt mål, trots sin skada. Torontos seger är viktig för lagets självförtroende inför framtiden. När sisådär halva säsongen återstår är laget tillbaka på vinnarspåret. Matchen mot Winnipeg höll mycket hög kvalitet och det var tydligt att det var den kanadensiska divisionens två bästa lag. Toronto toppar precis före just Winnipeg.

Säsongens bästa prestation – enligt coachen

William Nylander har haft en fin säsong med sitt Toronto. Svensken har stått för elva mål och elva assist på 28 matcher, vilket är godkänt. Under nattens match mot Winnipeg hyllades 24-årige svensken av allt från lagkamrater, coachen och svenska reportrar. De flesta tyder på att detta var Nylanders bästa match för säsongen och kanske till och med i karriären. William Nylander noterades för ett mål och flera bidragande faktorer till den viktiga segern mot tabelltvåan. Efter matchen hyllades storstjärnan Auston Matthews för sin prestation och sitt avgörande – men det fanns även en svensk som hyllades lika stort. William Nylander blev utsedd till tredje bästa spelare i hemmalaget.

– ”Willy” gjorde sin bästa match för säsongen. Han var outstanding, säger huvudcoachen Sheldon Keefe.