Publicerad: 5 juni 2021 kl 01:07

Fotbolls-EM närmar sig med stormsteg och det svenska landslaget under Janne Anderssons ledning förbereder sig för fullt. Under lördagen möter man Armenien i ett genrep.

Oddsjämförelse inför matchen

Oddsen är framtagna, förhandstipsen är gjorda och lagen står redo. Inför Sveriges match mot Armenien är vårt svenska landslag storfavoriter att lösa en seger. Det här är Sveriges genrep och allt skall stämma inför resan mot EM-slutspelet. Nu är det endast en vecka kvar till mästerskapet startar. För Sveriges del startar det dessutom mot Spanien, på motståndarnas mark.

Armenien är ett landslag utan överdrivet mycket rutin. I landslaget hittar vi oftast Henrikh Mkhitaryan, men deras storspelare saknas den här gången. Inför matchen är det viktigt för er spelare och läsare att ta del av vår oddsjämförelse, där vi visar er vart ni hittar det bästa oddset på matchen. Sverige är som sagt storfavoriter och det finns inte särskilt mycket värde i deras odds för tillfället. Håll koll på oddsjämförelser för att veta om det rör på sig, eller var du får det bästa oddset på 1X2-marknaden till exempel.

Sverige favoriter enligt oddsen

Sverige genrepar som favoriter. Armenien är ett landslag som Janne Anderssons landslag skall besegra. Det här är dessutom Sveriges genrep och sista chansen att skapa något slags självförtroende innan avresan mot mästerskapet. Armenien saknar dessutom sin storstjärna och får nöja sig med en betydligt yngre och mer orutinerad trupp den här gången.

  • Sverige: 1.22 (Bet365)
  • Oavgjort: 6.75 (Bethard)
  • Armenien: 13.00 (LeoVegas)

Sveriges sista match innan Fotbolls-EM

Som ni säkert vet startar Fotbolls-EM inom en snar framtid. Det här är Sveriges sista match inför mästerskapet och därmed vill förbundskaptenen och övriga inblandade ha ett gott intryck innan man ger sig av mot mästerskapet nästa vecka. Armenien är ett landslag som man på pappret skall slå relativt enkelt. Men det är absolut inte bara att ställa ut skorna, det är i den här matchen som sista förberedelserna skall göras tydliga.

I EM väntar sedan betydligt tuffare motstånd i matcher som betyder allt. Sverige inleder mot Spanien för att sedan möta både Robert Lewandowskis Polen och Marek Hamsiks Slovakien efter det. Tre matcher som man kommer stå betydligt högre i odds än mot Armenien på lördag. Det svenska landslaget har skapat sig något av en outsider-position i Fotbolls-EM, en position som man trivs med.

TV-kanal och tid

veriges genrep mot Armenien kommer dra förväntansfulla fans. Matchen kommer att spelas på Friends Arena i Stockholm inför 500 personer. För övriga svenskafans är det tv-soffan som gäller – det är TV4 och C More Fotboll som fått rättigheterna att sända matchen. Träningslandskampen startar 20.45.

Sverige – Armenien:

  • Friends Arena, Stockholm
  • Matchstart 20.45
  • TV4 och C More Fotboll