Arsenal sparkar sin tränare Unai Emery – sju raka matcher utan vinst blev för mycket. Arsenal är inne i en fruktansvärd svit för tillfället och det beskrivs som den värsta sviten på 27 (!) år. Klubben behövde göra något och valde att sparka spanjoren under fredagen. Nu tar Fredrik Ljungberg över som huvudtränare i den engelska storklubben!

Att det låg något i luften var lätt att ta på – nu har Arsenal valt att sparka Unai Emery efter att man tappat förtroendet. Förlusten mot Eintracht Frankfurt under torsdagen tog hårt och den värsta sviten på 27 år talade sitt tydliga språk. Emery har, trots att han tydligt visat vad styrelsen velat ha i många delar, fått sparken efter att ha gått sju matcher utan vinst. Arsenal gick på sin hemsida ut och visade sin tacksamhet till Unai Emery:

–  Våra mest respektfulla tack till Unai Emery och hans kollegor. Vi önskar all lycka till i framtiden.

Tuff utmaning

Fredrik Ljungberg har under Unai Emerys ledning gått som assisterande tränare. Ett jobb han fått mycket beröm för, trots det otroligt svaga facit man visat upp i resultatväg. Ljungberg är väldigt omtyckt i och runt omkring klubben – efter sina nio år som spelare i Arsenal där han bland annat vann två Premier League-titlar och tre FA-cuptitlar. Ljungberg har varit med om betydligt ljusare tider i Arsenal – och vet vad som krävs för att vända på detta. Arsenals ledning har fullt förtroende för Fredrik Ljungberg som huvudtränare tills vidare.

–  ”Vi har bett Fredrik Ljungberg ta ansvar för A-truppen som interim-manager. Vi har fullt förtroende för att ‘Freddie’ skall ta oss framåt.”

Arsenal meddelar samtidigt att man redan nu kollar efter en ny, permanent, manager.