Lördagens Powerplay består av åtta matcher från tre olika ligor. Kupongen domineras av fem fighter från NHL där det i vanlig ordning är riktigt lurigt då alla lag kan slå alla, framförallt mitt i serielunken. Vi börjar emellertid i Svedala med en rafflande SHL-kamp mellan Malmö och HV71. Dags att släppa trissan!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Malmö – HV71 | Speltips: 12

Malmö knep sin andra raka trepoängare när Djurgården lades på rygg med 4-0 i torsdags. Oscar Alsenfelt stoppade stoppade samtliga 44 skott och noterades dessutom för en assist (!) till Axel Wemmenborns mål i tom kasse. I tisdags förlorade HV71 mot just Malmö med 1-4 hemma i Kinnarps. Lundhs lärjungar var dock snabbt tillbaka på vinnarspåret via seger med 3-0 uppe i Skellefteå häromdagen. I Malmö Arena är det väldigt ovisst på förhand och då krysset, i skrivande stund, streckas väl hårt faller på valet på en klassisk gaffel. Etta-tvåa!

Match 2: Mora – Kristianstad | Speltips: 1

Upp till Dalarna härnäst där ett ångestladdat bottenmöte står på menyn. Mora stod för en stark prestation när de bortabesegrade Almtuna med 2-1 efter straffar. Valtonens dalahästar fick iväg 39 skott mot Daniel Rosengren i AIS-kassen och vinsten var faktiskt fullt rättvis. MIK är alltjämt kvar som nästjumbo med två pinnar upp till säker mark. Ytterligare en poäng upp, på en elfteplats, återfinns Kristianstad som bara mäktat med två vinster på de 13 senaste omgångarna. Goda råd börjar bli dyra för nykomlingarna som vid förlust riskerar att trilla ner under giljotinen. Ettan väger tungt i gamla “Smidjegraven”. Spik!

Match 3: Västervik – Tingsryd | Speltips: 1X2

Västervik tog ånyo en imponerande skalp på bortais när gänget från Tjustbygden lade Vita Hästen på rygg med 1-0. Visby-lånet Daniel Marmenlind var briljant mellan stolparna och motade alltså samtliga 32 skott. Karlins manskap har därmed tagit 20 poäng på 16 bortafighter. Hemma på västkusten är de emellertid urusla för tillfället. Noll poäng på fem matcher och en målskillnad på 6-20 talar sitt tydliga språk. Tingsryd kommer närmast från en 5-2-seger hemma mot AIK där de grönklädda mer eller mindre gjorde mål på allt. Här i Plivit Arena har dock TAIF bara en viktoria på de sju senaste seriematcherna. Vidöppet där samtliga tecken rekommenderas tidigt.

Match 4: NY Islanders – Anaheim | Speltips: 1

Vi riktar blickarna mot NHL nu där första stoppet sker i Brooklyn. Här hemma i Nassau Coliseum är Islanders pålitliga. Nu åkte Isles visserligen på däng mot Filip Forsbergs Nashville vid senaste hemmamatchen, men dessförinnan ståtade Trotz manskap med tolv vinster på 13 matcher. Anaheim är i sin tur ett av ligans absolut sämsta lag på resande fot med fem segrar på 17 bortakamper. På denna kniviga kupong kan ettan under 55 procent lämnas allena med gott samvete.

Match 5: Buffalo – Los Angeles | Speltips: X2

Inför mötet med Philadelphia hade Buffalos superstjärna Jack Eichel gjort poäng i hela 17 raka fighter. 23-åringen från North Chelmsford bär sitt Sabres på sina axlar. När Eichel tvingades lämna ett sent återbud på grund av skada mosades Buffalo av Flyers som vann med hela 6-1. Kaptenens medverkan i hemmamötet med Los Angeles är högst tveksam och skulle han inte finnas med lockar tvåan klart mer i Keybank Center. Kings har spottat upp sig ordentligt och tagit poäng i sex raka matcher, varav fyra segrar. Vi hoppar den överstreckade ettan och lirar X2!

Match 6: Minnesota – Winnipeg | Speltips: 1X

Ett annat lag som bättrat sig är Minnesota. Gänget från St. Paul har tack vare åtta triumfer på 12 matcher klättrat upp till en femteplats i Central Division. Just ovanför dem, på fjärdeplatsen, återfinns Winnipeg. Flygplanen går dock riktigt tungt för tillfället med två raka nederlag mot Carolina och Chicago i ryggen. Gästerna har dessutom ett koppel av viktiga pjäser borta av olika anledningar. Byfuglien är alltjämt avstängd. Kulikov, Little, Letestu, Copp och Perreault är samtliga skadade. Wild känns klart bättre för tillfället. Strecka från vänster.

Match 7: Toronto – Detroit | Speltips: 1X2

Original Six-möte stundar i hockeyns Mecka! Detroit är ligans absolut sämsta lag och som det ser ut just nu får Blashills rödhökar finna sig i att vara det under åtminstone ytterligare något år. Att trycka på resetknappen och bygga om kan ta tid, fråga bara lag som Toronto och Buffalo. Leafs har i sin tur varit en besvikelse så här långt. Med spelare som Matthews, Nylander, Tavares, Marner och Andersen är en nuvarande tiondeplats i den östra konferensen inte ett godkänt resultat. Att Lönnlöven ska vara favoriter hemma mot Detroit är naturligtvis givet, men en streckning på en bit över 80 procent är inte befogat. Rita dit samtliga tecken och håll tummarna för bortaknallen!

Match 8: Washington – Tampa Bay | Speltips: 1X2

Kupongen avslutas med en batalj i den amerikanska huvudstaden. Två av Stanley Cup-favoriterna från öst ska här tampas i en match som på förhand känns relativt öppen. Washington gick åter på pumpen borta mot Columbus senast (0-3). Det var Caps andra förlust inom en vecka mot Jackets. Gänget från Ohio är faktiskt det enda lag som lyckats rå på Ovechkin och company under de tio senaste omgångarna. Capitals ska först och främst ge sig i kast med Devils under natten mot lördag. Tampa Bay tappade 3-1 till förlust 3-4 efter sudden hemma mot Dallas. Bolts har varit överraskande ojämna i spelet under hösten och kontrakterade Vasilevski har inte levererat mellan stolparna. I grunden är det dock två jämna lag som möts i Capital One Arena. När tabelltittande svenskar målar upp värdlaget som stora favoriter fattar vi pennan österifrån allra först. Fyll på så långt lädret räcker.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:14

KUPONGENS SÄKRA: NY Islanders

Islanders gör återigen en kanonsäsong under ledning av Washingtons guldcoach Barry Trotz. I Nassau Coliseum lämnar sällan bortalaget med poäng. Omkring 50-55 procent är ettan kupongens bästa spik.

CHANSNINGEN: Detroit

I NHL kan som bekant alla slå alla. Detroit är förvisso ett dåligt lag i grunden men sprattlar ändå till titt som tätt. Tidigare i veckan vann de exempelvis mot både Montreal och Winnipeg. De må vara en chansning, men till rådande procent rensar både krysset och tvåan magiskt.

Lämna in Powerplay hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se