Axel Olsson|9 december, 2021, 16:04

Jag väljer att spela på över 8 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lens har löst hörnspelet i tre av deras fyra senaste ligamatcher.

  • Förra helgen skapade Lens hela åtta hörnor mot giganten PSG.

  • Nantes har löst hörnspelet i fem av deras sex senaste ligamatcher.

  • Nantes ligger fyra i tabellen som visar vilka lag som släppt till flest hörnor i säsongens ligaspel.

  • Nantes är starka i hemmaborgen och Lens har visat upp en magisk form den här säsongen. Vi förväntar oss en händelserik match där båda lagen har chans till poäng!

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hörnorna i fokus

Franska Ligue 1 bjuder på ett ligamöte redan under fredagskvällen. Det är klubbarna Nantes och Lens som inleder den 18:e omgången av säsongens ligaspel och på förhand ser det ut att bli ett jämnt möte. Hemmalaget Nantes har presterat tillräckligt bra för att inte behöva oroa sig för någon bottenstrid, något som de fick göra under hela fjolårssäsongen.

Nantes var nära att åka ur men de klarade sig kvar genom ett lyckat kvalspel. Nu befinner de sig i en bättre sits efter 17 spelade omgångar och det är framförallt hemmaformen som imponerat på oss. Nantes har tre segrar, en oavgjord och en förlust i deras fem senaste hemmamatcher. De kan absolut bjuda upp till match mot RC Lens som gått ruskigt starkt i högstaligan. Vi tror alltså på en match där båda lagen kommer att få sina chanser, men vi undviker ett ställningstagande och väljer istället att rikta in oss på ett fint hörnspel. Nantes ligamatcher snittar 9,9 hörnor/match den här säsongen, vilket är en bra bit ovanför vår lina. Hörnspelet har suttit i fem av deras sex senaste ligamatcher och det är endast tre lag som släppt till fler hörnor än Nantes i säsongens Ligue 1.

Naturlig formdipp

Som vi nämnde tidigare ser det här ut att bli ett jämnt möte på grund av Nantes starka hemmafacit samt Lens stagnerande formkurva. RC Lens var nykomlingar i Ligue 1 förra säsongen och wow vilken säsong de stod för. Som nykomling lyckades laget sluta på en otrolig sjundeplats och var endast en poäng ifrån en Europa-placering.

De har fortsatt på samma spår och deras inledning av den här säsongen var strålande – Lens cementerade sig i toppen av tabellen med storklubbarna och är fortsatt på en fin femteplats. Däremot har formen stagnerat en aning och de har gått vinstlösa i fyra raka ligamatcher, en liten formdipp är fullt naturligt efter deras magiska inledning. Lens har ett starkt kollektiv med en farlig offensiv – deras främsta styrka i offensiven är att de inte har en utpräglad målskytt, utan de har flera spelare som bidrar till målproduktionen. Med en farlig offensiv som skapar lägen tillkommer det ofta en del hörnor. Lens har löst vårt hörnspel i tre av deras fyra senaste ligamatcher. Gästerna skapade hela åtta(!) hörnor mot storklubben Paris Saint Germain i den senaste omgången. Deras matcher har ett snitt på 9,8 hörnor/ligamatch, vilket är över vårt fredagsspel.

fotboll, Ligue 1
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Nantes - Lens
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.