Daniel Jacobsson|9 juni, 2023, 10:45

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Varberg kommer sälja sig dyrt i det här mötet.

  • Joakim Persson, tränare för Varberg, vet hur viktig den här matchen är.

  • Halmstad är det bättre laget av dessa två – men lär spela lika kompakt som vanligt för att få med sig poäng härifrån.

Avgörande match

Jumbon Varberg är uträknad från Allsvenskan tidigt och det finns inte mycket hopp om den här säsongen kvar. Det här är redan efter elva omgångar och säsongen är därmed kort. Trots detta är laget uträknat. Varberg har tappat en offensiv kvalitet inför säsongen som blir straffbar i slutändan. När vi sammanfattar den här säsongen och Varberg förmodligen åkt ner till Superettan så kommer det ha varit avgörande. Inför lördagens derby mot Halmstad vet Persson och hans lag hur viktiga poängen i det här mötet är. En seger här och det livas upp något slags hopp om framtiden medans en förlust skulle understryka hur nära Varberg är degradering.

Persson brukar lyckas ta poäng i de viktigaste matcherna, men i år har man gått rejäl kräftgång i mycket. Om man kan hitta det stabila hemmaspelet och förhoppningsvis stänga till bakåt i det här mötet så har man chans. Jag tror på en målsnål tillställning när poängen betyder såpass mycket i ett derby. Varberg kommer sälja sig dyrt.

Imponerat

Visst, Halmstads imponerande prestationer kommer på hemmaplan men det finns mycket att ta med sig in i andra halvan av säsongen efter uppehållet. Nu avslutar man med en väldigt motiverande uppgift. Man kan sätta mer skräck och problem i rivalen några snäpp upp på västkusten. Varberg har en rejält svag form och är jumbo inför derbyt. Poängen är väldigt viktiga för båda lagen och vi kan förvänta oss ett fortsatt defensivt stabilt Halmstad. Dessutom möter man ett Varberg som måste sätta defensiven innan något annat. Då kan det bli ett tight derby att förvänta sig.

Halmstad är numret bättre än motståndarna, men jag tror att matchbilden bli passande för underspelet trots allt. Halmstad är väldigt bra bakåt och lär utnyttja sina styrkor till fullo här. Det är ett derby man vill vinna till varje pris och man vet att Varberg är desperata efter poäng. Det blir en tight och målsnål tillställning det här. Under 2,5 mål klickas hos Unibet.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 17:30
Varberg - Halmstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.