Match: Huddersfield-Bournemouth (Premier League)| Speltips: Bournemouth över 4,5 hörnor | Odds: 1,71 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 13:00

 

Viktiga poäng på spel när Huddersfield tar emot Bournemouth under söndagsförmiddagen.

Hörnspel i fokus

Viktiga poäng på spel när Huddersfield tar emot Bournemouth under söndagen. Det är ett hemmalag som haft det riktigt tufft den här säsongen, en 19:e plats i tabellen vittnar om det. Samtidigt lämnar formen en hel del att önska – de fem senaste ligamatcherna har resulterat i förlust, lägg därtill att man gått mållösa i fem av de sex senaste ligamatcherna. Dessutom har man släppt in minst två mål i de fem senaste matcherna. Inte svårt att klura ut varför laget ligger fast förankrade i bottenskiftet.

Desto friskare vindar blåser det kring Bournemouth – sju raka ligamatcher utan förlust och en formkurva som heter duga. 3-0-segern mot självaste Chelsea följdes upp med en ny 2-1-seger hemma mot Stoke tidigare i veckan. Minst två mål ha man gjort i sex av de sju senaste ligamatcherna, ett facit som vittnar om ett fullt fungerande målskytte. Råder vissa frågetecken kring bortaspelet den här säsongen, blott tre vinster på resande fot av 13 möjliga lämnar en hel del att önska. På det stora hela anser jag dock att gästerna kliver in som favoriter, det går verkligen inte att blunda för formskillnaden som råder lagen emellan. Bournemouth är dessutom obesegrade i 10 av de 11 senaste matcherna mot Huddersfield, statistik som onekligen tungt ur ett psykologiskt perspektiv.

I den här matchen väljer jag dock att passa på 1X2-marknaden för att istället sikta in mig på hörnmarknaden, där jag tror mig ha hittat ett riktigt fint lir. Bournemouth över 4,5 hörnor finns att klicka till 1,71 gånger pengarna hos Unibet, och nog är känslan att jag måste trycka av här. Spelvärdet går inte att ta miste på.

En matchbild som gynnar hörnspelet

Att gästerna löser minst fem hörnor i matchen ser jag som ett väldigt troligt utfall. Ett utfall som inte alls hör till ovanligheterna den här säsongen. Bournemouth är ett lag som älskar att föra spelet; mycket bollinnehav och mycket spel längst kanterna där vasse Ibe och Stanislas vanligtvis huserar, med ytterbackar som ständigt fyller på i offensiven. Ett lag som på det stora hela aldrig ger ifrån sig den offensiva approach man kommer till matcherna med. Undantag den här gången? Med den form man befinner sig i? Finns inte på kartan. Bournemouth skrapar fram 5,48 hörnor/match i snitt, ett snitt som är bra mycket högre än den linan vi bjuds på under söndagen. Här tror jag helt klart man för matchen redan från start, något som helt klart dukar fram finfina hörnmöjligheter.

Som jag var inne på tidigare så är Huddersfield helt under isen. Man släpper in väldigt mycket mål samtidigt som lagets målproduktion avtagit något rejält. Nu tar man emot ett spelskickligt och inte minst formstarkt Bournemouth, ett lag vars offensiva spelstil kan ställa till det rejält för Huddersfield. Förväntar mig därmed ett hemmalag som kommer till matchen med en defensiv approach. Att ligga rätt i försvaret och minimera riskerna tror jag helt klart blir huvudfokuset för hemmatränaren David Wagner, en tränare som enligt mig sjunger på sista versen med tanke på de uteblivna resultaten. Tittar vi på Huddersfields hörnstatistik så bjuder man motståndarna på 5,46 hörnor/match- även det ett klart högre snitt än linan vi bjuds på.

Vi får alltså 1,71 gånger pengarna på att Bournemouth löser minst fem hörnor i matchen. Jag måste helt enkelt trycka av med tanke på förutsättningarna.

Speltips: Bournemouth över 4,5 hörnor

Jag spelar Bournemouth över 4,5 hörnor till finfina 1,71 gånger pengarna.

  • Bournemouth kommer till matchen med formtopp deluxe – två raka vinster mot Chelsea och Stoke och sju raka ligamatcher utan förlust. I sex av de sju senaste ligamatcherna har man dessutom gjort minst två mål framåt

  • Bournemouth snittar 5,42 egna hörnor/match

  • Bournemouth löser hörnspelet i 16 av 26 spelade matcher

  • Bournemouth löser hörnspelet mot Tottenham (borta), City (borta) och United (borta), dessutom har man löst hörnspelet mot Chelsea två gånger om den här säsongen

  • Huddersfield bjuder motståndarna på 5,46 hörnor/match i snitt

  • Huddersfield är helt under isen med fem raka ligaförluster, målproduktionen är under all kritik samtidigt som man släpper in en hel del mål

Bournemouth över 4,5 hörnor klickas till 1,71 gånger pengarna hos Unibet – 1U investeras.

Rygga till 1.71 hos Unibet