Joakim Östman|10 februari, 2023, 10:28

Jag väljer att spela på Roma i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Roma är ett av Serie A formstarkaste lag.

  • Roma har vunnit tre av deras fyra senaste Serie A möten.

  • Roma vann säsongens första inbördes möte hemma på Olimpico med 2-1.

  • Roma har varit poängmässigt starkare på bortaplan än hemma på Olimpico.

  • Lecce har endast vunnit två av deras tio spelade Serie A matcher hemma på Via del mare.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Roma vinner hos comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Studsa tillbaka 

Roma studsade tillbaka starkt i helgens ligaomgång efter att åkt på två-raka nederlag, där uttåget i Coppa Italia var en riktig plump i protokollet. Hemma på Stadio Olimpico tog Roma sig an Empoli och efter en kanoninledning skulle det bli en komfortabel seger. Roma hittade både 1-0 och 2-0 inom loppet av sex-minuter och därefter kunde Jose Mourinho mannar städa av av matchen.

Roma fortsatte därför tugga på i ligaspelet och sett till efter VM-uppehållet har de varit ett av Serie A formstarkaste lag. I en oerhört jämn tabelltopp bakom serieledande Napoli har Roma tagit sig upp på Champions League-platserna. Roma hittas på 3-plats och säsongens mål är utan tvekan att ta sig tillbaka till Europas finrum till kommande säsong.

Nykomlingarna Lecce har stått för en stark återkomst i Serie A och det ser ut att slippa vara inblandade i den absoluta bottenstriden. Lecce tog även i helgen viktiga poäng i nykomlingsmötet mot Cremonese där de var det klart bättre av lagen. En bra andrahalvlek räckte för att ta med sig samtliga tre-poäng från bortamötet och slutsiffrorna 0-2 var välförtjänta.

Lecce hittas nu därför på 14-plats i tabellen och med försprång på nio-poäng ner till nedflyttningsplatserna talar mycket för spel i högsta divisionen även nästa säsong. 

Ligaspelet primärt fokus

Roma går efter lördagens ligamöte mot Lecce in i ett intensivare spelschema där redan kommande vecka Salzburg väntar i Europa League utslagningsfas. När Roma tar sig till Via del mare på lördagskvällen har vi dock svårt att se att det skulle var en större faktor för detta mötet. Romas bästa chans att spela sig till Champions League-spel kommande säsong är även i ligaspelet och primära fokuset kommer ligga i Serie A.

Lecce har under säsongen varit ett svårslaget lag hemma på Via del mare och trots att bara två segrar tagits har de likväl bara förlorat tre möten på hemmaplan. På förhand är det dock givetvis så att Roma är favoriter och formen i ligaspelet har i stort sett varit klanderfri sedan omstarten.

Roma vann säsongens första inbördes möte med 2-1 hemma på Stadio Olimpico och detta är ett möte huvudstadslaget dominerat historiskt. Visserligen har lagen mötts väldigt sporadiskt då Lecce pendlat i seriesystemet men på det totalt elva spelade Serie A mötena har Roma vunnit nio.

Roma kommer också till Via del mare i gott slag och i ligaspelet har de vunnit tre av deras fyra senaste matcher. Poängmässigt är det även ett Roma som faktiskt varit starkare i spelet på bortaplan än på hemmaplan under säsongen. Givet förutsättningarna tycker vi därför Roma-segern som når upp i 1.95 är spelvärt och här synas bortasegern i lördagens möte.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Lecce - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.