Axel Olsson|10 mars, 2023, 10:52

Jag väljer att spela på Darwin Nunez gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Nunez har gjort fyra mål i hans fyra senaste starter.

  • Nunez är i god form och han skapar massvis med chanser framåt. Ett ständigt hot med sin fart och styrka.

  • Liverpool har höjt sig. Fyra segrar i deras fem senaste ligamatcher och en makalös 7-0 seger mot United.

  • Bournemouth är inte tillräckligt bra för att spela i PL. Nedflyttningen närmar sig.

  • Bournemouth har släppt in totalt sju mål i deras två senaste matcher mot Arsenal och man City.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Nunez gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Brist på kvalitet

Bournemouth har det kämpigt i Premier League och det är mycket som talar för att det blir en nedflyttning i år. De ligger under strecket men har fortfarande 15 omgångar på sig att rädda upp det här. Det som talar främst för en nedflyttning är att de helt enkelt inte håller nivån som Premier League håller. Undertecknad anser att hemmalagets spelartrupp är alldeles för svag, trots att de försökt stärka upp den under januarifönstret.

Det är visserligen bara en poäng upp till säker mark och med marginalerna på deras sida kan det vända snabbt, däremot anser vi att de andra bottenkonkurrenterna är längre fram i sin utveckling. Bournemouth är inne i ett väldigt tufft spelschema då de mött topp 2-lagen Arsenal och Man City och ska nu ställas mot ett formstarkt Liverpool. The Cherries var nära att stå för en rejäl skräll senast på Emirates Stadium, men i sista sekund fullbordade Arsenal sin vändning från 0-2 till 3-2. Bournemouth kunde verkligen inte hålla tätt trots att de försvarade med hela laget efter deras tidiga ledning, Arsenal var för skickliga helt enkelt. Det betyder att de har släppt in totalt sju mål i deras två senaste ligamatcher och det kommer bli en hel del försvarsspel under lördagen också. Vi vet vad som hände senast när de ställdes mot Liverpool och vi har svårt att se ett hemmalag som spikar igen här.

Anfallaren i fokus

Det slutade i ett rejält målkalas när Liverpool och Bournemouth drabbades samman senast. Då blev det en klar 9-0 seger till Klopps gäng och de har nästan varit uppe och snuddat på samma siffror nyligen, men då mot ett allt tuffare motstånd. Liverpool verkar vara på gång igen efter en sämre säsong och nu har de fyra segrar i deras fem senaste ligamatcher. Det är självklart en seger som sticker ut och det är den senaste 7-0 krossen mot Manchester United. Det var minst sagt en islossning från deras sida och det var en prestation som fick oss att minnas tillbaka till det Liverpool vi sett i tidigare säsonger.

De var sylvassa framåt och därmed väljer vi att lägga fokus på anfallsspelet när de möter tabelljumbon Bournemouth. VI håller ett extra öga på en spelare som är inne i en väldigt stark form just nu, nämligen Darwin Nunez. Det är hans första säsong i Liverpool och kritiken har varit blandad, men det råder inga tvivel om att han skapar oreda för motståndarlagen. Med hans kombination av fart och styrka är han ett rejält orosmoment och skapar massvis med chanser framåt. På senare tid har han förvaltat lägena klart bättre och därmed har målproduktionen varit stark. Fyra mål i hans fyra senaste starter och fler kommer det bli. Ifall han fortsätter att ta sig till de chanserna han gör kommer det garanterat bli en hel del mål i Liverpool-tröjan. Med laget på uppgång tror vi att Liverpool besegrar Bournemouth ganska enkelt och att vi återigen hittar Nunez i målprotokollet.

fotboll, premier league
|
units: 1/5 - spelstopp: 13:30
Bournemouth - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.