Jag väljer att spela på skotten i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har säkrat nytt kontrakt och är utcheckade.

  • Spelet löser sig i de fem senaste matcherna mellan lagen.

  • Crystal Palace löser spelet i sex av de tio senaste matcherna.

  • Southampton löser spelet i tre av sina fem senaste matcher.

  • Båda lagen kommer premiera ett ramstarkt försvarsspel.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

I praktiken klara

Southampton är inte matematiskt klara för nästa säsongs upplaga av Premier League, men att Fulham ska ta tolv poäng av tolv möjliga och Southampton förlora fyra raka matcher av de återstående omgångarna får ses som mycket osannolikt. Speciellt med tanke på Fulhams spelschema där man dels möter Southampton på bortaplan i en av matcherna men där man också ska till Old Trafford och genomgå ett stålbad mot Manchester Uniteds offensiv. Nej, det känns klart att vi får se Southampton i högsta ligan även nästa säsong och jag tror därav vi får se ett ganska utcheckat lag här.

Något vi faktiskt redan sett i de senaste fem matcherna som laget spelat i min mening. Laget har haft några riktigt tuffa matcher på schemat men trots två bortamatcher mot Leicester och en mot Liverpool så har vårt spel löst sig i tre av de senaste fem matcherna mot laget. Målskyttet har varit ett problem, men defensiven har stått pall på ett bra sätt så man inte gör bort sig likt mot Manchester United tidigare under året, där det blev förlust med hela 9-0. Historiskt i matcher mot Crystal Palace så har också detta spelet varit gångbart. I de senaste fem matcherna mellan lagen så har spelet hittat rätt och vi måste gå tillbaka ända till 2018 för att hitta senast det blev fler än två mål i en match mellan dessa två lag.

Kontraktet säkrat

Om Southampton kommer till den här matchen utcheckade så är frågan om inte Crystal Palace har nått ytterligare en nivå vad gäller utcheckade. Kontraktet är helt säkrat för Roy Hodgsons mannar och man väntar nu in nästa säsong där publiken troligen är tillbaka på Selhurst Park och Crystal Palace kan hitta något att bygga på. För efter denna säsong finns det nog det. Wilfreid Zaha har gjort sin bästa säsong på mycket länge och kan Patrick Van Aanholt vara skadefri en hel säsong samtidigt som Eberechi Eze och Jean-Philippe Mateta hittar in i Premier League-kostymen ytterligare så kan nog Crystal Palace lyfta nästa säsong.

Vårt spel löser Crystal Palace i sex av de tio senaste matcherna i ligan och på bortaplan så har man gjort bra insatser så länge inte motståndet har varit av högre dignitet. Mycket troligt blir det en match av den mer avslagna karaktären här, spelarna vill inte ta den extra smällen i det här läget av säsongen. Vilket troligen kommer leda till att försvaren får en lite enklare uppgift än en match som betyder betydligt mer än denna.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:15
Southampton - Crystal Palace
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.